Siirt'te peynir fiyatları geçen yıla oranla en az zam alan ürün oldu

Siirt'te genç peynir işletmecisi Bayram A, peynirin diğer ürünlere gelen zamlardan etkilenmediğini belirtti. Geçen yılın 130 TL'ye satılan ham peynirin, bugün tuzlanmış ve hazır hale getirilmiş halinin 180 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığını belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te peynir  satış fiyatlarının 150 TL’den başlayan fiyatlarla satışı sunulduğunu, iyi peynir kalitesine göre genel ortalama fiyatların 200 ve 220 TL arasında olduğunu belirterek, Peynirin hak ettiği fiyatın bu olmadığını söyleyen işletme sahibi Bayram, “Peynirin hak ettiği fiyat bu değil, geçen sene peynir fiyatları 130-150 TL bandından alan insanlar, şuan 200 TL’ye hazır halini alıyorlar. Yani bu geçen seneden bu seneye göre enflasyon karşısında hiçbir şekilde artışın olmadığının göstergesidir. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Geçen sene fiyat 150 TL’ye aldığın peynirin hazır hali 180 ile 200 TL’den alabilirsin. Normalde peynir ve et arasında cüzi bir fark vardı. Ya peynir 10 lira yüksekti ya da et, peynirden 10 lira yüksekteydi.  Şuanda et 450 TL peynir ise 180-200 bandında.” Diye konuştu.

Kargo fiyatları peynirin dışarı çıkmasına engel oldu

Artan kargo fiyatları nedeniyle kışın peynir satışlarının az olduğunu belirten Bayram, “Burada alınan peynir 200 lira ama İstanbul’da satılan peynir 300 lira diyelim. Şuan burada kargoya gittiğiniz zaman 5 kilo peynir için sizden 200 lira 300 lira para alacak. Hal böyle olunca bburadaki peynir fiyatı ve oradaki peynir fiyatı arasında fiyat farklı olmuyor. Bu nedenle insanlar şehir dışına peynir yollamadı. Satış olmayınca da fiyatlar sabit kaldı.” Açıklamasında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN