• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

Siirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

Siirt Marmara Anadolu Lisesi'nde yaklaşık bir yıl önce çöken istinat duvarının hâlâ onarılmaması tepki çekiyor. Öğrencilerin eğitim gördüğü, yatılı pansiyonun da bulunduğu okulda tehlikenin devam etmesi endişe yaratırken, yetkililere acil çözüm çağrısı yapılıyor.

Haberin Özeti

  • • Siirt Marmara Anadolu Lisesi’nde yaklaşık bir yıl önce çöken istinat duvarının hâlâ onarılmaması, öğrenci güvenliği konusunda ciddi endişeler yaratıyor.
  • • Okul binası ve yatılı pansiyonun da bulunduğu alandaki bu tehlikeli durum, yüzlerce öğrencinin hayatını riske atıyor.
  • • Yetkililer, özellikle Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, olası bir facia yaşanmadan istinat duvarının acilen yeniden inşa edilmesi için harekete geçmeye çağrılıyor.

Siirt Marmara Anadolu Lisesi’nde yaklaşık bir yıl önce çöken istinat duvarının aradan geçen zamana rağmen onarılmaması, öğrenci güvenliği konusunda ciddi soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Okulda eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken duvarın hâlâ bu durumda bulunması, yetkililerin konuya ne zaman müdahale edeceği sorusunu gündeme getiriyor.

Üstelik söz konusu alanda yalnızca öğrencilerin ders gördüğü okul binası değil, yatılı pansiyon da bulunuyor. Günün önemli bir bölümünü okulda geçiren ve pansiyonda kalan öğrencilerin bulunduğu bir alanda istinat duvarının yaklaşık bir yıldır onarılmamış olması, meselenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Bir Yıldır Neden Onarılmadı?

İstinat duvarının çökmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen gerekli onarımın yapılmamış olması kabul edilebilir bir durum değil. Eğitim kurumlarında öğrencilerin güvenliği her şeyden önce gelmeli. Ancak tehlike oluşturabilecek bir yapının bu kadar uzun süre çökmüş hâlde kalması, sorunun neden hâlâ çözülmediği yönünde haklı soruları beraberinde getiriyor.

Duvarın hangi nedenle çöktüğü, mevcut durumun ne tür riskler taşıdığı ve bugüne kadar herhangi bir teknik inceleme yapılıp yapılmadığı kamuoyunun yanıt beklediği konular arasında yer alıyor.

Okul da Var, Yatılı Pansiyon da!

Burada göz ardı edilmemesi gereken en önemli nokta, öğrencilerin her gün bu alanda bulunmaya devam etmesi. Okulun yanı sıra yatılı pansiyonun da bulunduğu bölgede, olası bir tehlikenin sonuçları ağır olabilir.

Peki, çöken duvarın bulunduğu alanda bir kaza yaşanırsa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?

Elbette herhangi bir kaza yaşanmadan önce harekete geçilmesi gerekiyor. Öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliği söz konusu olduğunda, sorunun çözümü için bir olayın yaşanmasını beklemek kabul edilemez.

Yetkililere Açık Çağrı: Daha Ne Kadar Beklenecek?

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların, Marmara Anadolu Lisesi’ndeki çöken istinat duvarıyla ilgili vakit kaybetmeden harekete geçmesi bekleniyor.

Öncelikle alanın güvenliği sağlanmalı, gerekli teknik incelemeler yapılmalı ve duvarın standartlara uygun şekilde yeniden inşa edilmesi için gereken adımlar atılmalı. Öğrencilerin can güvenliğini ilgilendiren böyle bir konuda sürecin neden bu kadar uzadığı da açıklığa kavuşturulmalı.

Siirt’te eğitim kurumlarının fiziki koşulları ve öğrenci güvenliği tartışılırken, bir okulun bahçesindeki istinat duvarının yaklaşık bir yıldır çökmüş hâlde kalması görmezden gelinmemeli.

Yetkililere çağrımız açık: Öğrencilerin hayatını ilgilendiren bu sorunu daha fazla ertelemeyin. Marmara Anadolu Lisesi’ndeki istinat duvarını güvenli şekilde yeniden yapın ve olası bir facia yaşanmadan gerekli önlemleri alın.

Siirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı BekliyorSiirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı BekliyorSiirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı BekliyorSiirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı BekliyorSiirt'te Öğrencilerin Hayatı Tehlikede: Çöken İstinat Duvarı 1 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme