Siirt'te nevruz bayram kutlandı

Siirt'te 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te valiliği öncülüğünde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda Nevruz Bayramı etkinliği düzenlendi. 

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve kurum müdürleri katıldı.

Nevruz Bayramı kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı.

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık yaptığı konuşmasında, “Bugünü daha renkli daha çeşitli ve coşkulu etkinliklerle kutlamak isterdik. Ancak malumunuz olduğu üzere ülkemizin geçtiğimiz ay yaşamız olduğu asrın felaketi nedeniyle bu yıl sade bir şekilde bahara yeni yeni bir yıla hoş geldiniz diyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Rabbim bir daha böyle bir acıyı milletimize göstermesin 11 ilimizde depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” Diyen Kısacık konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tarihimizde, atalarımızdan gelen bu güzel bu kültürümüzü sonsuza dek yaşatma ve çevremizi en iyi şekilde koru bilinci Nevruz bayramınızı kutluyor ve hepinize mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından demir dövüldü, Nevruz ateşi yakıldı ve yumurta tokuşturuldu.

Protokol üyelerinin demiri dövmesinden sonra vatandaşlar yakılan Nevruz ateşinin üstünden atladı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Çetin | 21 Mart 2023 22:42

    Ankaranın taşına bak, gözlerimin yaşına bak,uyan, uyan Gazi Kemal, başımıza gelene bak...

BUNLARA DA BAKIN