Siirt'te minik yürekler harçlıklarını, anne baba ise altınlarını Gazze'ye bağışladı

Siirt'te iki kardeş, kitap almak için biriktirdikleri harçlıklarını, anne ve baba ise ev için biriktirdikleri altınları Gazze'ye bağışlamak üzere Umut Kervan'ına teslim etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ederken, Filistinli Müslümanlara destekler de yoğun bir şekilde sürüyor.

İşgal rejiminin Filistin'den çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmesi, hastane ve okulları bombalaması, tüm dünyanın kalbinde büyük yaralar açarken Müslüman halk, bir nebze olsun kardeşlerinin derdine derman olacak maddi ve nakdi yardımları onlara ulaştırmanın derdine düşmüş durumda.

Filistin'deki kardeşleri için yardım çabasında olan ailelerden biri de Yıldız ailesi. Yıldız ailesinden Muhammed Eymen Yıldız (6) ve Hatice Eslem Yıldız (4,5) kitap almak için kumbaralarında biriktirdikleri paraları Filistinli kardeşlerine bağışlarken, anne ve babaları ise ev almak için biriktirdikleri altınları Gazze'de evi yıkılan Müslümanlara gönderilmek üzere Umut Kervanı Siirt Başkan'ına teslim etti.

Yıldız ailesi, "Filistin'de kardeşlerimizin evi işgal rejimi tarafından bombalanarak yok edilmişken, bizim kendimize ev almayı düşünmeyi vicdanımız kabul etmedi. Onlar sokakta yatarken biz ev sahibi olamayız" şeklinde duygularını ifade ettiler.
Muhammed Eymen Yıldız (6) Hatice Eslem Yıldız (4,5) kitap almak için kumbaralarında biriktirdikleri paraları Filistinli kardeşlerine vermek için Umut Kervan'ına getirdiklerini ve Filistinli kardeşleri için çok üzüldüklerini ifade etti.

"Filistinlilerin evi yoksa bizim evimiz de olmasın"

Bu duyarlı davranışlarından dolayı Yıldız, ailesine teşekkür eden Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, "Siirt Umut Kervanı olarak özellikle Yıldız, ailesine teşekkür ediyorum. Filistin ve Gazze'de büyük bir katliam, soykırım devam ediyor. Orada Müslümanlar şehid ediliyor, çocukların bedenleri paramparça ediliyor. Bu duyarlı çocuklarımız, kendi harçlıklarını Filistin'deki kardeşlerine göndermek amacıyla Umut Kervan'ına teslim ettiler. Anne ve babaları da ev almak için biriktirdikleri altınları bağışladılar ve şu anlamlı sözü sarf ettiler: "Eğer Filistinlilerin evi yoksa bizim evimizde olmasın." Bu bizim için örnek olacak bir davranış." ifadelerini kullandı.

"Belki bugün oraya gidip savaşacak gücümüz yok ama maddi olarak destek çıkabiliriz"

Bütün Müslümanlara Filistin'deki kardeşlerine yardın yapma çağrısında bulunan Tokdemir, "Gelin bu kardeşlerimize sahip çıkalım, bugün Filistin'de yaşananlar bir toprak meselesi, devlet meselesi değil Müslümanların izzeti, şerefi söz konusu. Bu dava Aksa, Kudüs davasıdır. Dava bütün Müslümanların meselesidir. Kimin elinden ne geliyorsa Allah için yapmak zorundadır. Bugün yapamasak ne zaman yapacağız? Belki bugün oraya gidip savaşacak gücümüz yok ama maddi olarak destek çıkabiliriz. Yoksa yarın bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Bin 400 yıl önce sahabelerin hayatlarında okuduğumuzu bugün Gazze'de canlı olarak izleyebiliyoruz.  Allah'a biz bilmiyorduk diyemeyiz." Bu nedenle elimizden ne geliyorsa yapalım." çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Mehmet | 19 Aralık 2023 04:31

    valla seçil erzan'da fatih terim fonu var diye tanıdık isim vererek , güven vererek insanlardan para topladı sonra öyle bir fon olmadığı ortaya çıktı, para alış verişi var ama resmi belgelerde öyle bir birikim, fon olmadığı ortaya çıktı. ! DEVLET belge ister, doğrusu da budur. Bugün denetlenmese bile yarın denetlenir. Devletin muhasebesinde bir kuruş koybolmaz !!!!

  • Mehmet | 19 Aralık 2023 04:16

    Teslim-Telessüm Tutanağı resmi belgesinin, bağış makbuzunun, kim tarafından, banka dekontu ile birlikte, teslim eden ve teslim alan kişi veya kuruluşun resmi belgelerinin Siirt Valiliği Dernekler Müdürlüğüne yani Devlete ibraz edilmesi ve teyid edilmesi gerekmektedir. Art niyet yok ama biri çıkıp da ben de 10 milyar dolar bağışladım der ise ona da inanmak zorunda kalırız. Devlet eli ile olsa daha sağlam olur kanaatindeyim. Dernekler masası sonuçta kamu kuruluşudur. Hesap özeti de kanuni ve hukukidir. Kaçınmamak ve Devlete güvenmek lazım...

  • Mehmet | 19 Aralık 2023 03:49

    bu bağışların resmi belgelerini, resmi dekontlarının, hangi ve nasıl bir sekreterya ile nereye ve ne şekilde resmi devlet onaylı dekont ve diğer bağış resmi belgelerin ibrazını talep ediyoruz.

BUNLARA DA BAKIN