Siirt'te kadın buluşması: Artık bu düzeni sürdüremezsiniz

Siirt'te kadın buluşması gerçekleştiren Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), 'Artık bu düzeni sürdüremezsiniz. Zafere kadar yine biz, yine kadınlar' mesajı verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Siirt (Sêrt) İl Örgütü Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), SiirtMerkez ilçesi, Conkbayır Mahallesi’nde kadın buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili adayı Sabahat Erdoğan Sarıtaş, yerine kayyım atanan eski Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Yeşil Sol Parti Siirt İl Eş Sözcüsü Emine Aşkara ve çok sayıda kadının katılımıyla başlayan buluşma, şölen havasında sürdü.

“ZAFERE KADAR KADINLAR”

Mahalle kadınlarıyla bir araya gelen partililer, seçim otobüsünde çalan şarkılar eşliğinde halay çekerek coşkulu anlar yaşadı. Kadınlar, sık sık “Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. Burada söz alan Sarıtaş, “Biz kadınlarımıza güveniyoruz. Onlar da bize güveniyor. Bu seçimde bu ırkçı, kadın düşmanı, toplum düşmanı düzeni alt edeceğiz. Artık bu düzeni sürdüremezsiniz diyoruz. Yeter artık diyoruz. Zafere kadar yine biz, yine kadınlar. Kadınlarla değiştireceğiz. 15 Mayıs’ta cezaevleri yollarını yoldaşlarımıza açacak mıyız? Buradan zindanlardaki yoldaşlarımıza binlerce selam olsun” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN