Siirt'te İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliklerle Kutlandı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un dizelere döktüğü ve bağımsızlığı temsil eden İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma' programına katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mehmet Akif Ersoy konulu slayt gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Betül Uzun tarafından yapıldı.

Siirt Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu Oratoryo gösterisi ile devam eden programda Öğrenciler şiirler okudu.

Program İlk ve Orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kızılkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen anma etkinliğine; Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, İl protokolü, kurum Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN