Siirt'te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

SİİRT Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahları, Sağlık Bakanlığı ile yürütülen protokol kapsamında kurulan 'Kalp Merkezi'nde kentteki ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı ile yürütülen protokol kapsamında kurulan ‘Kalp Merkezi’nde ilk açık kalp ameliyatı, hastaneye başvuran ve gerekli anjiyografi ile tetkikler sonrası kalp krizi geçirdiği anlaşılan 55 yaşındaki Şakir Gündüz’e yapıldı. Kalp ve damar cerrahları Uğur Şener ile Kadir Çekirdekoğlu’nun ekibiyle gerçekleştirilen ameliyat sonrası Gündüz, sağlığına kavuştu.

Siirt'te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Bünyesinde anjiyo ünitesi, anjiyografi cihazı kurulu kateter laboratuvarı, ikinci seviye koroner yoğun bakım servisi, izolasyon odası, kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım servisi ve 2 kalp damar cerrahisi ameliyathanesini barındıran merkezde açık kalp ameliyatlarını Siirt halkının hizmetine sunmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirten Başhekim Çağdaş Kaynak, kalp merkezinin tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet verir şekilde işlerliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Siirt'te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Yapılan ameliyatlarla birlikte hastaların il dışına sevkinin önüne geçileceğini kaydeden Kaynak, “Gerçekten yapılan işlemin kaliteli insan gücü, doktor kalitesi anlamında çok çok önemli bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki periyotlarda bu tür ameliyatların yapılması, devamlılığın sağlanması, bu hizmet için çok önemli. Dolayısıyla bizim idare olarak bütün çabamız bu hizmetin kalıcı hale getirilmesine yönelik olacak. Takibinde de merkezimizin tüm Güneydoğu Anadolu bölgesine hizmet verir şekilde işlerliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Siirt'te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Yapılan açık kalp ameliyatı ile Siirt’te bu tür ameliyatların yapılabileceğini gösterdiklerini söyleyen, Kalp ve Damar Cerrahı Uğur Şener, “Hastamız koroner arter hastalığı sebebiyle acil servisimize başvurdu. Geçirdiği kalp krizi neticesinde anjiyo yapıldı. Anjiyo ile damarlarının açılamayacağı belirlendi. Hastanın 3 damarı yaptığımız ameliyat değiştirildi. Şuan hastamız serviste gayet iyi, herhangi bir problemi yok. Bizim Asıl amacımız Burada öncelikle, bu ameliyatların burada yapılamayacağı algısını yıkmaktı. Aslında bu ameliyatların Siirt’te de rahat yapılabileceğini göstermekti. Bundan sonra inşallah bu ameliyatlarında devamını getireceğiz” diye konuştu. 

Siirt'te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Kurulan kalp merkezi ile bu operasyonların bundan sonra yapılabildiğini gösterdiklerini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahı Kadir Çekirdekoğlu ise, “Hastanemize kalp krizi şikayeti ile başvurmuştu. 3 damarını değiştirdik. Ameliyattan sonraki sürecimiz hem yoğun bakım hem de servis sürecimiz olsun gayet güzel geçti. Bu ameliyatın burada ilk defa yapılıyor olması, Siirt için güzel bir haber. Önemli olan bunun devamlılığını sağlamak. İnşallah hastaların dış merkezlere sevklerinin önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN