Sadece Siirt'te Yetişen ''Şımmem Salıho'' Kavunları Tezgahlardaki Yerini Aldı!

Yalnızca Siirt'te yetişen ve yaz mevsiminin en çok aranılan meyvelerin başında gelmekte olan 'Şımmem Salıho' kavunları tezgahlardaki yerini aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

. Manavlarda, seyyar satıcılarda ve semt pazarlarında Siirtliler tarafından çok aranılan meyvelerin başında gelmekte olan “Şımmem Salıho” kavunlarının bu türü yalnız Siirt il merkezinde yetişmektedir.

Siirtli manavcı Yusuf Şili, yeni sezonun ilk mahsülünün bugün itibariyle Siirt'te manavlarda ve tezgahlardaki yerini aldığını açıkladı.

Şili, geçen yıl kilosu 12 TL olan “Şımmem Salıho” kavunun bu yıl ki fiyatı ise dudak uçuklattı. Yeni sezonun ilk mahsulü olan Şımmem Salıho” kavunun bu yılki fiyatının ise 17  ile 20 TL arasında satışa sunulduğunu söyleyen Şili, fiyatların ürünlerin hasatı gerçekleştikçe düşmesini beklediğini söyledi.

Sadece Siirt'te Yetişen ''Şımmem Salıho'' Kavunları Tezgahlardaki Yerini Aldı!

Yalnızca Siirt'te yeşiten bu eşsiz lezzete rağbetin şehir dışından da olduğunu belirten Şili, "bu eşssiz kavunumuzu bizler İstanbul Yalova Adana ve mersin gibi siirtlilerin yoğun olduğu bölgelere de gönderiyoruz." dedi.

Çok farklı bir aromaya sahip olan bu kavunların ismini merak edenler olabilir:

İşte İlginç Hikâyesi, Yıllar önce Siirtli Salih isimli vatandaşın vatani görevini yaptığı ilde arkadaşlarıyla beraber yediği kavunun çekirdeğini mendilinde saklar ta teskere alana kadar. Memleketine dönerken ortaklarıyla beraber Kezer Çayı kenarında kavun tarlasında yetiştirmeye başladığı farklı tattaki kavunlar kısa sürede beğenilip rağbet edilince artık ismiyle özdeşleşerek “Şımmem Salıho”adıyla ünlenir. O gün bugündür tercih edilen kavun cinsi olur.

Sadece Siirt'te Yetişen ''Şımmem Salıho'' Kavunları Tezgahlardaki Yerini Aldı!

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN