Siirt'te İlginç Olay! Annesi Ölen Yavru Ördeğe, Annelik Yapan Tavuk

Siirt'in İl Merkezine bağlı Gökçebağ Beldesinde yumurtadan çıktıktan bir gün sonra annesi telef olan ördeğe, bir tavuk annelik yapıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Gökçebağ Beldesinde Aydın ailesi, bahçesinde hobi olarak Tavuk, ördek besliyor. 

Aydın'ın beslediği ördek 30 gün önce kuluçkaya yattı. Yavru ördek, yumurtadan çıktıktan bir gün sonra ise anne ördek telef oldu.

Anneleri telef olunca ortada kalan ördeğe, kümeste bulunan kuluçkatan yeni çıkan bir tavuk sahip çıktı. Annelik duygusuyla, yavru ördeği sahiplenen tavuk, dışarıdan gelen tehlikelere karşı da yavru ördeği ve civcivleri koruyor. 

Civcivleri ve yavru ördeği bahçedeki, kedilerden koruyan tavuk, sevimli ördek yavrusunu yanından hiç ayırmıyor.

Aydın Ailesi, hobi bahçesinde ördek ve tavuk beslediğini belirtti.

Bahçesindeki kümeste anne ördeğin kuluçkaya yattığını ve kuluçkadan sonra yavru ördeğin yumurtadan çıkmasından bir gün sonra telef olduğunu ifade eden Aydın ailesi , yavru ördeğe, kuluçkadan yeni kalkan bir anne tavuğun sahip çıktığını söyledi.

Anne tavuğun, yavru ördeği yanından bir saniye bile ayırmadığını söyleyen Aydın ailesi , "Anne ördek öldükten sonra yavru ördeği, kuluçkadan kalkan anne tavuğun yanına verdik. İlk başta zarar verir mi diye telaşlandık. Ama daha sonra tavuk annelik iç güdüsüyle yavru ördeğe sahip çıktı. Şimdi yavru civcivlerinden hiç bir şekilde ayırmadan ona da annelik yaparak korumaya çalışıyor." dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN