Siirt'te İki Afgan Göçmen Parklarda Yatıp Kalkıyor

Kaçak yollarla geçip Siirt'e giren iki Afgan göçmen, organizatörler tarafından bazen şehir merkezine bırakılıyor. Başka gidecek yeri olmayan Afgan göçmenler de bu yüzden parklarda yatıp kalkmak zorunda kalıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye, Avrupa ülkelerine yasa dışı geçişlerde düzensiz göçmenler tarafından transit güzergah olarak kullanılıyor. İran'a uzun bir sınırı olan Van ise önemli kavşak noktaları arasında yer alıyor. Van'a gelen göçmenlerin bir kısmı oradan da Siirt'e geliyor. Zor ve dağlık alanların hakim olduğu bölgede göçmenler, kimi zaman göçmen kaçakçıları tarafından yarı yolda bırakılıyor, kimi zaman da soğuk hava koşullarına dayanamayıp hayatını kaybediyor. Polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları ve alınan yoğun güvenlik önlemleriyle her yıl binlerce kaçak göçmen yakalanıyor.

Düzensiz göçmenler sadece sınırlarda değil, şehir merkezinde veya yapılan yol kontrollerinde araçlarda yakalanıyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi'ne teslim ediliyor.

Siirt'te geçimlerini çöplerden plastik toplayarak sağlayan 2 genç Afgan göçmenin bir parkta yatıp kalktığı görüldü.

Bahçelievler Mahallesi H. Hamza Nazlıer Camii yanında bulunan parkta iki Afgan göçmenin battaniyelerle yatıp kalktığı görüntülendi.

Kimsesiz oldukları öğrenilen iki Afgan göçmenin uzun süredir çöplerden plastik toplayarak geçimlerini sağladıklarını, geceleri ise parkta yatıp kalktıkları ve zor şartlarda hayatta kaldıkları öğrenildi.

Durumu gören vatandaşlar, yetkililerin bu durumla ilgili gerekli çalışmaları yapmalarını istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN