Siirt'te Farklı Meslek Grupları Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Sahne Aldı

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında, Siirt'te farklı meslek gruplarının yer aldığı koro, Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdiler.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı  ve Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında, Siirt’te Türkiye’nin 100. Yıl kutlamaları kapsamında farklı meslek gruplarının oluşturduğu Türk Sanat Müziği korosu, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda eserlerini seslendirdi.

Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı aynı zamanda oluşturulan koronun şefliğini yapan Uğur Tutcan, farklı meslek gruplarının oluşturulan karoya ‘Cumhuriyetimizin Yüzü’ isminin verildiğini söyledi.

Koroda anne, baba ve bir çocuğu ile katılan ailenin olduğuna dikkat çeken Tutcan, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Öğrenme Müdürlüğünün, tüm Halk Eğitim Merkezlerine gönderdiği yazı doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Türk Halk Musikisi korusunu oluşturun dediler. Bizlerde kurduğumuz koruya Cumhuriyetimizin yüzü ismini koyduk. Koroda farklı meslek gruplarından onlarca kişi var. İlkokul öğrencisi elif bizim korumuzun solisti oldu, onun annesi ve babası da korumuzda yer alıyor. Doktorlar, öğretmenler, ev hanımları, sanayide esnafı ve birçok farklı meslek grubundan arkadaşımız aramızda var.” Açıklamasında bulundu.

“Sesimizi dünyaya duyuracağız”

“Bu konserin bir sonrasını iki ay sonra Batman ilinde sergileyeceğiz.” Açıklamasında bulunan Tutcan, “Daha sonra dünyanın en büyük korosunu oluşturmak amacıyla İstanbul veya Ankara’da bakanlığımızın belirlediği ilde toplanıp, tüm illerin koroları bir araya gelerek Cumhuriyetimizin 100. yılına özel çok güzel bir koro oluşturup tüm dünyaya duyuracağız.” vurgusunu yaptı.

Korunun en küçük bireyi 10 yaşındaki Elif Cebe, Anne ve babasını koroda izlemeye geldiğini ve daha sonra kendisinin de koroya dahil olmak istediğini söyledi.

Minik Cebe konuşmasında, “Annem ve babam koroya katıldılar, bende onları izlerken bende koroya katılmak istedim. Koro şefimiz uğur hocaya katılmak istediğimi söyledim ve oda beni koronun solisti yaptı. Şarkı söylerken çok eğeliyorduk.” Yorumunda bulundu. 

Keyifli bir zaman geçirmek için koroya ailece katıldıklarını belirten Kadri Cebe de şu ifadeleri kullandı:

“Doluharman İlkokulunda müdür yardımcısıyım, korunun oluşumunu basından duyduk. Halk eğitim merkezinin Cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili konser planladığını öğrendim. Bende eşim ve çocuğum ile neden daha güzel bir zaman farklı bir aktivite yapmayalım diye karar verdik bu konsere geldik. 2 Aylık yorucu bir süreç oldu ama çok eğlendik.”
Ailece aynı sahnede yer almak çok güzel bir duygu diyen ev hanımı Özlem Cebe, “Çok eğlenceli bir maraton oldu. Ailece koroya dahil olduk. Aynı sahnede yer almak çok güzel bir duygu çok eğlendik.” Dedi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde YKS dersi adlığını ve koronun kurulacağı haberini aldıktan sonra gönüllü olarak koroya dahil olduklarını söyleyen Esma Betül Akınay, “Halk eğitim Merkezi bünyesinde YKS dersleri alıyordum. Müzik korusunun kurulacağını duyduk ve bu kadroya katılmaya karar verdik, 2 aylık bir eğitim sürecinin sonunda da böylesine güzel bir etkinlik düzenledik. Çok heyecanlıydık ama çok güzel oldu.” İfadesini kullandı.

Kereste ticareti ile uğraşan Fahri Can ise “Arkadaşlarımın aracılığı ile böyle bir korunun kurulacağını işittim. Gönüllü olarak başvurdum ve 2 aylık bir eğitim sürecimiz oldu. Burada bulunan arkadaşlarımızla bir aile ortamı oluştu. Çok güzel dostluklar oluşturduk. Umarım güzel şeyler başarmışızdır ve bunun devamının gelmesini istiyorum.” Yorumunda bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN