Siirt'te Düğün Konvoylarında Çalınan Kornalar Hasta, Yaşlı ve Bebekleri Rahatsız Ediyor!

Siirt'te gece saatlerinde onlarca aracın aynı anda kornaya basması hasta, yaşlı, bebek ve erken saatlerinde okula ve işe gitmek zorunda olan öğrenci ve vatandaşları rahatsız ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Düğün sezonunun devam ettiği bu günlerde özellikle hasta, bebek, yaşlı ve günün erken saatlerinde işe gitmek zorunda olan vatandaşlar, korna sesleriyle rahatsız ediliyor.

HASTA, BEBEK VE YAŞLILAR RAHATSIZ OLUYOR

Siirt’te düğün konvoyu şeklinde onlarca aracın eş zamanlı korna çalma alışkanlığı, sokak ve apartmanları inletiyor. Hasta ve çocukların rahatsız edildiğini ve düğün konvoylarında bulunan kişilerin biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren vatandaşlar “Düğün konvoyları gece yarısı başlıyor. Bu saatler de hasta, bebek ve yaşlıların uyuma saatleri. Şiddetli gürültüler herkesin rahatsız olmasına neden oluyor. Bazen ciddi manada rahatsız oluyorlar. İnsanlar hayatlarını birleştiriyor ama bu durum başkalarını rahatsız etmek anlammına gelmiyor. Siirt'in bu gelenekten vazgeçmesi gerekiyor." dedi.

"Yasak Çiğneniyor"

Yasağa rağmen düğün konvoyu geleneğinin devam ettiğini belirten vatandaşlar, "Bu da ciddi manada çevre rahatsızlığı nedenidir ve gürültü kirliliği ile birlikte cezai yaptırım nedenidir. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Kimse kendisini rahatsız ettiğini bilmediği bir hastadan daha rahat görmesin. Rahatsız olup yatağa düştüğümüzde bu durumu daha iyi anlarız. Sürekli egzoz sesiyle rahatsız olan insanlar bir de hafta sonu uyumak için büyük bir mücadele içine giriyor. Çünkü artık şehirleşmeyle birlikte insanlar daha da sessiz ortam istiyorlar. Bari evlerimizde sessiz bir ortam oluşturup uyuyabilelim. Sokakları inleten bu sesler artık kaldırılır gibi değil. Eski düzen değil ve artık insanlar özel hayatlarını evlerinde dışarıdan gelebilecek sesi önleyerek de sağlamak istiyorlar. Bu duruma el atılmasını istiyoruz.” diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Hanzade Atasay | 10 Ekim 2022 09:44

    Bu memlekette ne kanun nede düzen kaldı. Herkes her istediğini yapar durumda. Devlet otoritesini tesis edemeyenler halkın huzursuz ve mutsuz olmasının tek nedenidir. İnsana saygı, toplumda düzen ve huzur istiyorsanız önce Devleti temsil eden güvenlik güçlerinin gerekeni yapması lazım. Umutlumuyum derseniz kesinlikle HAYIR.......

  • Yusuf SEMİS | 09 Ekim 2022 15:19

    Siirt halkının muzdarip olduğu konuya tercüman olmuşsunuz. Kalemimize kuvvet, Yüreğinize sağlık.????????

BUNLARA DA BAKIN