Siirt'te Doktorlar Neden İstifa Ediyor? Yetkililerin Acilen Kriz Masası Oluşturması Gerekiyor, Herkes Mağdur!

Siirt'e atanan doktorlar çok kalmadan istifa ediyor, vatandaşlar mağdur oluyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorların istifa nedenlerinin araştırılması, haklarının iyileştirilmesi ve baktıkları hasta sayısında düzenleme yapılması gerekiyor.

Her geçen yıl nüfusu artan ilimizde son yıllarda yeterli sayıda doktor ataması yapılmaması, doktorların normalden çok daha fazla hastaya bakması ve ameliyata girmesi, haklarının bir türlü istenilen seviyeye gelmemesi, hastalarla aralarında yaşadıkları gerginlik istifaların artmasına neden oluyor. İstifalar nedeniyle de hastalar büyük mağduriyet yaşıyor. Çocuk, göz olmak üzere bazı branşlarda sadece bir doktor bulunuyor, o doktor da randevusuz hasta bakmayınca bazı hastalar çok uzun süre muayene bile olamıyor.

Yetkililer İstifaları İzliyor!

Yaşanan bunca soruna rağmen yetkililerin somut bir adım atmaması, istifalara adeta yol vermesine neden oluyor. Doktor istifaları ilimizin büyük bir sorunu haline gelirken, İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda ne yaptı, ne tür önlem aldı? Canımızı emanet ettiğimiz doktorların ne zaman durumu soruldu, durumlarının iyileştirilmesi için ne tür önlemler alındı? Bu soruların cevabını kamuoyunun bilmesi gerekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda acilen kriz masası oluşturmasını ve doktorların tüm sorunlarıyla tek tek ilgilenmesini ve hastaların mağduriyetini önlemesini bekliyoruz.

Hastanenin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenen ve uzun yıllardır ilimizde olup büyük sorumluluk alan Başhekim Çağdaş Kaynak'a tüm il yönetimini desteğe davet ediyoruz. Günde acil bölümüyle birlikte binlerce hastaya şifa dağıtan hastanenin tüm sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtiyoruz. 

Sağlık sektörünün koltukta oturarak yönetilmeyeceğini herkesin bilmesi gerekiyor. Sağlık sisteminin düzelmesi için öncelikle doktorların hayati öneme sahip olduklarını onlara hissettirilmesini bekliyoruz. Şu ana kadar fedakarlık yaparak fazlasıyla hasta bakan doktorlarımıza teşekkür ediyor, Artı Siirt olarak yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 18 Ekim 2023 16:51

    Dr canı çıkıyor yetmezmis gibi halk baski yapiyor saglik bakanligi duzgun calismiyor dr yok kimsedende tık yok

BUNLARA DA BAKIN