Siirt'te DEDAŞ İşçileri, İş Bıraktı! Grev Başlattı!

Siirt'te Dicle Elektrik (DEDAŞ) işçileri, haklarını alabilmek için iş bırakıp greve gitti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) çalışanları, daha adil bir çalışma ortamı talebiyle kurumun insan kaynaklarına başvuruda bulundular. Ancak, bu başvurularına herhangi bir yanıt alamadılar. 

Bunun üzerine iş bırakan ve oturma eylemi yapan Siirt'te ki DEDAŞ çalışanları,  uzun saatler boyunca ağır şartlar altında çalışmak zorunda kaldıklarını ve buna karşılık adil olmayan ücretler aldıklarını belirtiler. 

DEDAŞ bünyesinde çalışan işçilerin sendikaya üye olamamaları, ikramiye ve banka promosyonlarının gasp edilmesi gibi hak ihlalleri de yaşadıkları aktarıldı. Siirt'de Pervari, Şirvan, Eruh gibi ilçelerde işçiler iş bırakarak durumu alkışlarla protesto etti.

DEDAŞ personelleri bir an önce haklarının kendilerine tanınması gerektiğini belirtti. 

Bu arada DEDAŞ’ta arıza, onarım ve bakım personeli olan işçilere, asgari ücretin yüzde 10’u üzerinde maaş veriliyor. DEDAŞ çalışanlarının şu ana kadar aldıkları aylık maaş net, 10 bin 410 TL.

Belirlenen asgari ücrete göre yeni maaşlarda sadece yüzde 10’luk bir artış oldu. DEDAŞ’ın kendi çalışanlarını sömürmesi, sadece maaş üzerinden olmuyor. İşçilerin banka promosyonunu da şirket kendine alıyor. İşçiler vardiyalı çalışmalarına rağmen, vardiya tazminatı da alamadığı gibi kıdem tazminatı da alamıyor.  İşçilerin yemek ve yol yardımlarında kesintiye gidildiği, arazide araç kullanan işçilere herhangi bir şoförlük ücreti ödenmediği belirtiliyor.  Ağır ve tehlikeli işte çalışıp canlarını tehlikeye atan işçilerin mesai saati, 34 TL. DEDAŞ, kendi çalışanlarını ikramiyeden de mahrum bırakıyor.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

DEDAŞ bünyesinde elektrik arıza, onarım ve bakım işlerini yapan işçilerin, asgari ücretin en az yüzde 60 üzeri maaş, banka promosyonu, 6 ayda 1 maaş ikramiyesi, devletin belirlediği yol ve yemek ücreti, sendikal haklar gibi talepleri bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN