Siirt'te Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Türk Dünyası Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu Yapıldı

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve üç gün sürecek olan Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Türk Dünyası Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu açılış töreni gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sempozyumun açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Aslan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Arslan Koçiyev, Türk Dünyası Belediyeler Birliği OS Koordinatörü Dr. Mairam Baigonusheva, Kırgız Tarihçisi ve Gazetecisi Prof. Dr. Tınçtıkbek Çorotegin, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Orta Asya Kafkasya Türk Cumhuriyetlerinden, Rusya, Avrupa ve Orta Doğu Devletlerinden akademisyenler ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Program Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülnisa Aynakul, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saba Samatya Ölmez, Türk Dünyası Belediyeler Birliği OS Koordinatörü Dr. Mairam Baigonushevave Kırgızistan Cumhurbaşkanın konuşmalarını çevirisini yapan Cumhurbaşkanı  Danışmanı Dr. Arslan Koyçiyev konuşmalarıyla devam etti.

Rektör Şındak sempozyumda yaptığı konuşmada, “Tarihsel süreç içerisinde pek çok sahada farklı medeniyetlerle bütünleşen ve yeni mevcudiyetlerin meydana gelmesinde büyük bir rol oynayan Türk ve Türk-İslam devletlerinin Dünya tarihindeki önemi öteden beri bilinmektedir. Türkiye Devleti’nin misyon ve vizyonlarından biri Türk Devletleri’nin birbirlerini anlaması ve keşfetmesi üzerine olmuştur. Bu gaye doğrultusunda, atılan bürokratik adımların yanı sıra akademik çalışmalarında son yıllarda giderek artış gösterdiği görülmektedir. Sempozyumun fikir aşamasından gerçekleşme safhasına kadar azami gayretlerini sarf eden düzenleme kuruluna, ayrıca TÜRKSOY, TİKA ve TDBB (Türk Dünyası Belediyeler Birliği) tarafından gösterilen ilgi ve alakalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Sempozyuma katılım sağlayan davetlilere teşekkür eder ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarım.” İfadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Aslanve Kırgız Tarihçisi ve Gazetecisi Prof. Dr. Tınçtıkbek Çorotegin bilgilerini sunarak sempozyumun açılış oturumunu gerçekleştirdiler.

Türki Cumhuriyetler Yöresel Ezgiler Grubunun müzik dinletisi eşliğinde devam eden programın ardından, Rektörümüz bugünün anısına katılımcılara hediye takdim etti.

İlahiyat Fakültesinde gerçekleşen sempozyumun 1. Oturumu yapılan kokteylle sona erdi. 2 Gün daha sürecek olan sempozyumun oturumları Fen Edebiyat Fakültesinde devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN