Siirt'te bir ilk! Kalp hastalarına 'Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon' işlemi

SİİRT Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyolog Muzaffer Aslan tarafından ilk kez, 7 hastaya kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan 'Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon' işlemi gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Halk arasında ‘yakma işlemi’ olarak da bilinen, kalpte oluşan ritim bozukluğunu tespit ederek tedavi edilmesini sağlayan ve hastaların kısa sürede normal hayatlarına döndürebilen ‘Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon’, hastanede görevli Kardiyolog Muzaffer Aslan tarafından ilk kez 7 hastaya uygulandı.

Daha önce kalp ritim bozukluğu şikayetiyle gelen hastaların şehir dışına sevk edilmek zorunda kaldığını belirten Kardiyoloji Doktoru Muzaffer Aslan, hastaneye alınan EPS cihazlarla birlikte sevklerin sonlandığını ifade ederek, “Toplamda 7 hasta ele alındı ve bu hastaların en büyük özelliği sıklıkla çarpıntı ve beraberinde nadir de olsa baygınlık ya da bayılma gibi semptomlarla hastalar başvurabiliyorlar. Hastalarımızın genellikle genç hastalar olması dikkat çekmektedir. Biz hastalarımızın öncelikle yaptığımız tetkikler sonucunda gerçek anlamda kalpte ritim bozukluğu olup olmadığını tespit edip, bu ritim bozukluğu olan hastaların kalpte var olan elektriksel fazlalıkları, ablasyon işlemi dediğimiz özel elektro fizyoloji cihazlarla yakarak tedavi etmekteyiz” dedi.

‘POLİKLİNİĞE GELENLERİN YÜZDE 30’UNUN ÇARPINTI ŞİKAYETİ VAR’

Doktor Aslan, kentte sevklerin azalacağını belirterek, “Bundan sonra böyle özellikli işlemlerin Siirt’te merkezimizde yapılması olması bizi ziyadesiyle mutlu etmekte. Bu hizmetlerin devamında bizlere destekleri olan Başhekimimiz ve Sayın İl Sağlık Müdürümüze de teşekkür ediyoruz. Polikliniğe başvuran hastaların yüzde otuzu çarpıntı şikayeti ile başvurmakta ve azımsanacak sayıda hasta grubu değil, aslında bu şikayetle gelen hasta sayısı çok fazla. Kimisi sevk edilebiliyordu, kimisi sevk edildiği halde gidemiyordu imkanlarından dolayı. Bundan dolayı bu şekilde bu malzemelerin temini sonucunda bu işlemlerin burada yapılıyor olması hastalar adına da olduğu gibi bizim adımıza da mutluluk verici bir işlem” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN