Siirt'te Ağaca Bez Parçası Bağlayıp Dilek Tutuyorlar

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde vatandaşlar, beldede mezarlığın içinde bulunan bir ağaca bey parçası bağlayıp dilek diliyorlar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Belde sakinlerinin yanı sıra kentin çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar, dilek ağacına bez parçası bağlıyor. Bu gelenek yıllardır devam ediyor.

Veysel Karani Beldesinde mezarlığın içinde bulunan ağaca yanlarında getirdikleri bez parçalarını ve ip bağlayan vatandaşlar, dileklerinin kabul olması isteğiyle bu geleneği yıllardır sürdürüyor.

Dilek ağacına bez parçası bağladığını belirten Gülşen Dündar adlı kadın, “Buraya hem ziyaret etmek hem de dilek dilemek için geldi. Bu gelenek yıllardır devam ediyor. İnşallah dileğim kabul olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Hasan | 23 Nisan 2023 16:01

    Çaput bağlayıp dilek dilemek İslamiyetle alakası olmayan putperest şamanist adetlerinden biridir haramdır bidattir şirktir şirkte en büyük günahlardandır. Sıkıntı islamiyette değil İslamiyeti bilmeyen biz caahillerdedir

  • fakirullah | 23 Nisan 2023 14:18

    Ağaca çaput bağlamak ve dilek tutmanın İslam'da Kuran'da sünnette yeri yoktur.kabir ziyaretinde ordaki zati vesile tutmak vardır.birde dua vardir

BUNLARA DA BAKIN