Siirt'te 80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek

Siirt'te, Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) hizmete girdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan YAŞAM görevlileri, kentte 80 ve üzeri yaşta bulunan yaklaşık 3 bin kişiye hizmet verecek. 

Doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, her ay düzenli olarak 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek gerekirse tedavisini yapacak.  Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar, randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evine götürülecek.

İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin tanıtımı için açılan stanttı ziyaret etti.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezine ilişkin konuşan Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, “80 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın hastane hizmetlerinde karşılaştıkları sorunları minimuma indirmek ve onları bir an önce tedavilerini tanılarını halledip evlerine sağlıklı bir şekilde göndermelerini sağlamak.” Dedi.

Merkeze ait iletişim numaralarında iletişime geçen hastalar için ekiplerin hazır olduğunu söyleyen Ömür, “Bakanlığımızın ve bizlerin amacı, vatandaşları gittiği her yerde rahat ettirmek. Bizler bu merkezi kurduk, sorumlu bir başhekim arkadaşımız var, doktorlarımız var, psikolog sosyoloğumuz var, gerontoloğumuz var hep birlikte hizmete başladık.  Merkezimizin telefonu 0484 224 81 61, şimdi vatandaşlarımız bu numaradan aradıklarında, hastaneye geldiklerinde bizler onları karşılayacağız, ne gerekiyorsa vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.  Olur da numarayı bilmiyorlar, hastanemizin içine geldiler hastanede de 17 24 dahili numarayı aradıklarında hemen onları karşılıyoruz, onlara güzel bir hizmet sunup evlerine sağlıklı bir şekilde gönderiyoruz.” Diye konuştu.

Siirt’te 80 yaş ve üzeri yaklaşık 3 bin kişi bulunduğuna işaret eden Ömür, “Siirt’te yaklaşık 3 bin tane yaşlımız var, ilçelerde de bu merkezleri kurduk ve amacımız halkımıza güzel bir şekilde hizmet vermek.” Açıklamasında bulundu.

Türkiye’de yaşlı nüfusunun ilerleyen yıllarda bir buçuk kat artacağına dikkat çeken Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Çağdaş Kaynak, “Dünyada ilerleyen yıllarda, ileriki 30 yılda 80 yaş üstü popülasyonunun 426 milyona ulaşacağı ön görülüyor. Ülkemizde de bu sayının bir buçuk kat artışı bekleniyor. Bizlerde sunmakla mükellef olduğumuz, sunmaktan gurur duyduğumuz sağlık hizmetleri açısından yaşlılarımıza önem vermemiz gerekiyor .Bu amaçla bakanlığımızın Haziran ayında çıkardığı genelgeyle beraber Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin kurulması talimatı verildi. Belirtilen sağlık hizmetinin sunumunda ekipler oluşturduk. Her bir ekipte bir uzman hekim, 2 hemşire, yaşlı bakım teknikeri ve bir tıbbı sekreter mevcut. Aynı zamanda gereksinim olduğunda diyetisyen, sosyolog, sosyal çalışmacı ve fizyo terapistlerde bu ekibe katkı sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezilerinin, Sağlık Bakanlığını politikaları doğrultusunda ilerleyen süreçte 65 yaş üzerindeki vatandaşlara da uygulanabileceğini belirten Kaynak, “İlerleyen periyotta da 80 yaş üstünde sunmaya başladığımız bu hizmeti, bakanlığımızın politikaları doğrultusunda 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza da uygulamayı planlıyoruz.” Dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN