Siirt'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

İlk kutlama Atatürk Anıtında gerçekleşti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, beraberindeki öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Merasimi gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlk kutlama Atatürk Anıtında gerçekleşti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, beraberindeki öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Merasimi gerçekleştirildi. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci program Milli Eğitim Konferans Salonunda yapıldı. Buradaki program da Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Günle ilgili şiirler okunmasının ardından öğretmenler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etti. Tören öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arasında düzenlenen akıl zeka oyunları, voleybol ve masa tenisi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından verilmesi ile devam etti.

Tören Vali Dr Kızılkaya’nın emekliye ayrılmış öğretmenlere plaketlerinin takdimi ile sona erdi. Törene 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, il Emniyet Müdürü Bakan Yıldırımoğlu, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Mevlid ve Hatim Duası Okundu    24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle,  Şehit öğretmenler, tüm Şehitlerimiz ve ahirete irtihal eden öğretmenler için mevlid ve hatim duası okundu. 

Siirt il müftülüğü ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, hacı Abdulhakim Sancak Çarşı  Camiinde, şehit öğretmenler, Şehitlerimiz ve ahirete irtihal eden öğretmenler için mevlid ve hatim duası okundu.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftülüğü görevlilerimiz tarafından mevlid ve ilahiler okundu. 

Okunan mevlid ve kasidelerin ardından,  program İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından yapılan dua ile son buldu. Programa, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu kurum müdürleri, öğretmenler, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN