Siirt'te 2012 Yılından Bu Yana 3 Kişide AİDS Vakası Görüldü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü 1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısıyla yayımladığı basın duyurusunda Siirt'te 2012'den bu yana sadece 3 kişide bu vakaya rastlandığı belirti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi, “ İlk kez 1980’li yıllarda tanımlanan HIV Enfeksiyonu yayılmaya devam etmektedir. Hastalık; korunmasız cinsel temas, ortak paylaşılan enjektörler, damar içi madde kullanımı, gebelik ve doğum sırasında anneden bebeğe ve kan transfüzyonu gibi nedenlerle bulaşabilmektedir. Bu geçiş yolları nedeni ile HIV enfeksiyonu, erişkinlerin yanı sıra, tüm yaş gruplarında görülebilmektedir.

Hastalığın tam anlamıyla tedavisi bulunmamakla birlikte uygulanan ilaç tedavileri ile HIV/AIDS hastalığından ölümler azalmakta ve kişiler yaşantılarına devam edebilmektedir. Bununla birlikte uygulanan ilaç tedavisi ile bulaşıcılık azalmakta, gebelik sırasında uygulanan tedaviyle HIV virüsü taşıyan anneden bebeğe hastalık bulaşması engellenebilmektedir.​

Türkiye, dünyada HIV/AIDS açısından hastalığın az sıklıkta görüldüğü ülkeler arasında değerIendirilmektedir. İlimizde 2012 yılında 3 HIV/AIDS vakası görülmüş, bu tarihten itibaren başka bir vaka görülmemiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN