Siirt'te '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 7. yıl dönümü dolayısıyla Anma Etkinlikleri düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi


Siirt’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Güres Caddesinden, 15 Temmuz Demokrasi meydanına kadar bayrak yürüyüşü düzenlendi. 

Etkinlik, 15 Temmuz demokrasi meydanında kurulan alanda saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Etkinliğe, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Siirt Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “15 Temmuz 2016 gecesinde başlayan, düşmanın yapmadığını yapacak kadar iğrenç ve kanlı hain darbe girişimi tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldı. Bu trajik olayda darbeci teröristler kendi halkına ateş açmak suretiyle vatandaşlarını katlederek, Gazi Meclisini ve Devlet Kurumlarını bombalayarak köprülere, yollara ölüm tuzakları kurarak, Türk Ordusu denilince halkın benliğine yerleşmiş olan tüm ezberleri bozdu.” Dedi.

Darbe girişiminin aziz milletimizin cesareti ve üstün gayreti sonucunda başarısızlığa uğratıldığını belirten Hacıbektaşoğlu, “FETÖ’nün tezgâhlayıp uygulamaya koyduğu bu hain darbe girişimi; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet, siyasi partiler, medya, milli iradeye bağlı askerler, polis, belediyeler ve özellikle aziz milletimizin cesareti ve üstün gayreti sonucunda başarısızlığa uğratıldı.” İfadelerini kullandı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması alanda kurulan ekranlardan izletildi.

Anma etkinliği, şiir dinletileri ve sine vizyon gösterimleri ile devam etti
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN