Siirt'te 13 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Savcılık 2 Sanık İçin Ceza İstedi!

Siirt'in Pervari ilçesinde kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar' ve 'basit cinsel istismar' suçundan yargılanan sanıkların duruşması ertelendi.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İlçeye bağlı Gümüşören köyünde 2 yıl boyunca 13 yaşındaki Berfin Ş. isimli çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında açılan davanın 2’inci duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmaya çocuğun ailesi ve avukatlarının yanı sıra Kadın Hakları Merkezi, Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu katıldı.
Mağdur Berfin Ş. davaya Adli Görüşme Odaları (AGO)’dan katılarak beyanlarını tekrarladı.

Mağdur Berfin Ş. pedagog eşliğine verdiği ifadesinde, önceki beyanlarını tekrarlayarak, H. T. ve A. Ş.’nin, kendisine yönelik “nitelikli cinsel istismar” ve “basit cinsel istismar” suçlarından her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkemede söz alan sanıklar, H. T. ve A. Ş, mağdur Berfin Ş’nin tüm iddialarını reddederek kendilerinin suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi.

“Savcılık Ceza İstedi”

Savcılık mutasında sanıklar için itelikli cinsel istismar" ve "basit cinsel istismar" suçundan her iki sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mağdur Berfin Ş’nin avukatlarının, sanıklar için tutuklu yargılanma talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedilerek, sanıkların tutuksuz yargılanmasına ve davanın 19 Ekim tarihine ertelenmesine karar verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN