Siirt'te 112'ye Gelen Çağrılar 'Pes' Dedirtti

Siirt'te 2023'te 364 binden fazla çağrıya cevap veren, 70 personelin görev yaptığı 112 Acil Çağrı Merkezi, 'Siirt-Kurtalan arası kaç kilometre?', 'Saat kaç?' ve 'Kontörüm kalmadı', 'Anneme ulaşabilir misiniz?' gibi gereksiz çağrılarla karşılaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te 2023'te 364 binden fazla çağrıya cevap veren, 70 personelin görev yaptığı 112 Acil Çağrı Merkezi, "Siirt-Kurtalan arası kaç kilometre?", "Saat kaç?" ve "Kontörüm kalmadı", "Anneme ulaşabilir misiniz?" gibi gereksiz çağrılarla da meşgul edildi.

Siirt 112 Acil Çağrı Merkezi Sami Bozkurt, hayat kurtarmak için zamanla yarışan merkezin tek bir numara üzerinden hizmet verdiğini söyledi.

Bozkurt, "Halkımızın hizmetindeyiz ama gereksiz çağrılarla meşgul edilmek istemiyoruz çünkü bu tip aramalar, çok acil ihtiyacı olan birinin çağrısını geç yanıtlamamıza neden olabilir. Halkımızdan ricamız bizi gereksiz meşgul etmesinler ki ihtiyacı olanlara ulaşalım, yardımcı olabilelim" dedi.

112 Acil Çağrı Merkezini tanıtmaya ve önemini anlatmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Bozkurt, okulları ziyaretlerinin yanı sıra sosyal medya ve tanıtım filmleriyle de vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Çağrı merkezinde görevli Esra Çeçen, gece gelen bir çağrıda yaşadığı endişeye ilişkin şunları söyledi:

"Arayan kişi evimizin adresini verdi. 'Hastanın neyi var?' diye sordum. Kalp krizi şüphesi olduğunu söyledi. Çağrıyı sağlık ekiplerine yönlendirdim. İlgili birimden hastanın ağabeyim olduğunu öğrenerek durumu hakkında bilgi aldım."

Selahattin Arca da gelen her çağrıyı hassasiyetle karşıladıklarını kaydetti.

Arca, "Kurtalan ilçesinden arayan bir kişi, 'Siirt-Kurtalan arası kaç kilometre?' diye sormuştu. Herkesten hassasiyet bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Fatih | 04 Ocak 2024 02:30

    ANNEME ULAŞABİLİR MİSİNİZ ,gereksiz bulunuyorsa, 112 acildeki çalışanlarda cahillikten, liyakatsizlikten, bunu haberlerde söyleyebilecek terbiyesizlikten öte, büyük bir insanı tiksindirecek sıkıntı var demektir.

  • Mesut | 02 Ocak 2024 14:18

    "Anneme ulaşabilir misiniz" çağrısını siirt 112 acil çağrı merkezi "gereksiz çağrı" olarak nitelendiriyorsa, hangi çağrıların acil olduğunu bir liste halinde yayınlarsa çok mutlu olacağız. Nasıl bir eğitimden geçiyorlar, şaka gibi Eğitim şart......

  • Fatih | 01 Ocak 2024 18:18

    "Anneme ulaşabilir misiniz" acil durum sayılmıyor mu ? Bence acil durumdur. Birinin annesine ulaşamaması ve merak etmesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu konuda 112 den yardım istemesi de doğaldır. Örneğin : Siirt'te bir şeylere kızmış ve dağa kaçmış eşek için 112 acil servisi itfaiyeyi seferber etti ve eşeğin boy boy resimleri Siirt medyasında yer aldı. Bütün canlılar kaybolduklarında veya onlara ulaşılamadığında, acil durum olur kanaatindeyim. Kişi kedime ulaşamıyorum diye aramamış ki, ANNE' sine ulaşamıyor 112..!

BUNLARA DA BAKIN