'Siirt Sebzecilikle Canlanıyor Projesi' İle Siirtli Çiftçilere 268 Bin Fide Dağıtılıyor

Siirt Sebzecilikle Canlanıyor Projesi kapsamında Siirtli  sebze üreticilerine 268 bin sertifikalı fide dağıtımı yapılıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Sebzecilikle Canlanıyor Projesi kapsamında Siirtli  sebze üreticilerine 268 bin sertifikalı fide dağıtımına başlandı.

Siirt'te katma değeri yüksek olan sebzecilik üretiminin yaygınlaştırılarak, Siirt'in büyük oranda dışa bağımlığı olduğu bu sektörde vatandaşların taze ve ekonomi gıdaya kolay ulaşmasını sağlamak, değerli sulanabilir arazilerde  katma değeri yüksek tarımsal  ürünlerin ekimini sağlamak, teşvik etmek amacı ile  Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Siirt Sebzecilikle Canlanıyor Projesi”  hayata geçirildi.
 
Projenin finansmanı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında destekleniyor.

Proje tutarının yüzde 75’i olan 600 Bin TL’si Bakanlık bütçesinden, yüzde 25’i olan  200 Bin TL’si Çiftçi katkı payı olmak üzere toplamda 800 Bin TL şeklinde uygulanıyor.
 
Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde yaklaşık olarak 7 bin dekar alanda sebze ekimi yapılmaktadır. Proje İle bütün ilimizde toplamda 216 dekar alanda kullanılmak üzere 268 bin adet sertifikalı fide 105 sebze üreticisine teslim edilecektir. 
Dağıtımı yapılan 63 bin adet Domates, 71 bin  adet Biber ve 134 bin adet Patlıcan fidesi sertifikalı F1 tohumlarından üretilmiş yüksek kalite ve pazar değeri olan çeşitlerden seçilmiştir.
Uzun yıllar önce sebze üretim merkezi olan ilimiz tekrar önemli bir sebze üreticisi olması için üreticiler ve sektör desteklenecektir. Son yıllarda büyüme trendine girmiş olan seracılık için projeler devam etmektedir.
“Siirt Sebzecilikle Canlanıyor Projesi”  ile üreticiler dışnda Ülkemiz genç nüfus varlığı açısından birinci olan Siirt’te çocuklarımıza  toprak sevgisini aşılayabilmek, gelecek nesillerin tarım ile bitki ile bağ kurmasına yardımcı olmak ve gelecekte  sebzecilik alanında tamamen dışarı bağımlı olan Siirt’ten  kendine yeter bir Siirt’e ulaşabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 35 okulumuza toplamda 11.000 sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirilecektir.,"

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN