Siirt Rehavete Kapıldı, Grip Salgını Baş Gösterdi! Vaka Sayısı Koronayı Geçti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te koronavirüs vakalarının düşmesiyle rehavete kapılan halk, bu kez gribal enfeksiyona kapıldı.

Kentte son günlerde koronavirüsten daha çok grip vakaları görülmeye başladı.

Maske ve mesafe kurallarının da çok fazla dikkate alınmadığı kentte grip vakaları arttı.

Konuya ilişkin Artı Siirt'e açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, mevsimsel geçişlerde bu tür gribal enfeksiyonlarda artış görüldüğünü belirtti.

Siirt Halkı Maske ve Mesafe Kurallarına Dikkat Etsin

Siirt ile birlikte yurdun dört bir yanında grip vakalarının arttığını belirten Ömür, "Geçen hafta grip vakaları bir hayli arttı fakat bu hafta bir azalma yaşanıyor. Vatandaşlarımızın maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeye devam etsin. Hapşırma konusu bizim için çok önemli. Hapşırdıktan sonra elimizi yüzümüzü sabunla suyla yıkamaya özen gösterelim. Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlara girmemeye çalışalım." diye konuştu.

Koronadan Çok Grip Vakası Var

Korona vakasından çok grip vakasının olduğunun altını çizen Ömür, "İlimizde günde 20 korona vakası görülürken bu sayıdan daha fazla grip vakası görülüyor. Hastalığa yakalanan vatandaşlarımız istirahat etmeye dikkat etsin. Yemek yeme alışkanlarımız düzenli bir şekilde olması lazım. Uyku, temizlik ve beslenme konularına dikkat etmemiz lazım. Maske takmaya devam edelim, salgının önüne hep birlikte geçelim." ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN