Siirt Merkezli 2 İlde Kaçakçılık Operasyonu : 15 Kişi Gözaltına Alındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma neticesinde Siirt Merkezli, Şırnak ve Siirt ilinde düzenlenen Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması ve Sigara Kaçakçılığının önlenmesine yönelik operasyonda 15 kişi yakalandı.

İki ilde toplam 187 güvenlik görevlisi ile başlatılan operasyonda haklarında arama kararı çıkartılan 20 kişiden 15'i gözaltına alındı. Aranan 5 kişi hakkında ise arama çalışmaları devam ediyor.

Yapılan aramalarda ise 4.320 Paket Kaçak Sigara , 15 Adet Cep Telefonu 15 Adet Sim Kart ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "5 Haziran 2019 tarihinden itibaren Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Sigara Kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak Siirt (Merkez) ve Şırnak (Merkez) illeri olmak üzere toplam (2) ilde (20) şüpheli hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Sigara Kaçakçılığı” suçları kapsamında Planlı Faaliyeti başlatılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında ise şunlara değinildi,

"Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce soruşturma kapsamındaki suçları işlediği değerlendirilen toplam (20) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Siirt ve Şırnak illerinde 13 Ekim 2020 günü eş zamanlı olarak (138) Jandarma personeli ile (49) Emniyet personeli olmak üzere toplam (187) kolluk görevlisinin katılımı ile Duman-56 Operasyonu icra edilmiştir.

İcra edilen operasyon sonucu (20) şüphelinin (15)’i yakalanarak gözaltına alınmış olup, (5) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Operasyon kapsamında yapılan ev ve iş yeri aramalarında;

4.320 Paket Kaçak Sigara , 15 Adet Cep Telefonu 15 Adet Sim Kart ele geçirilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN