Siirt Gelecek Partisi 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara


Siirt Gelecek Partisi Medya ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün tarihçesini anlatarak konuşmasına başlayan İl Başkan Vekili Fırat Sevgi, “Siirt il teşkilatı olarak her zaman haktan, hukuktan demokrasiden ve adaletten yana olacağız. Hakkın ve halkın yanında olacağız. Bu anlamlı günü gazetecilik mesleğine emek veren, gece gündüz çalışan, milletinin ve demokrasinin yanında olan doğru haber veren gazetecilerimizin gazeteciler gününü kutluyorum.” Dedi.

TÜRKİYE DÜNYA ÖZGÜR BASIN SIRALAMASINDA 184 ÜLKE ARASINDA 154.SIRADA BU AYIP BİR DURUM…

Gelecek Partisi Siirt İl Başkan Vekili Fırat Sevgi’nin konuşmasının ardından Merkez ilçe Başkanı Necat Acet’in aracılığıyla bir telefon bağlantısı kuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, Siirt’te görev yapan gazetecilerin ‘Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye’nin özgürce yazacak, ifade hürriyetini özgürce kullanacak medyaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Özdağ, “Özgür basın denetim mekanizması görür. Kamuoyu ile kamu arasında yani devlet ile millet arasında köprü vazifesi görür. Hakkı ve hakikati dile getirerek insanları aydınlatır ve aynı zamanda kamuoyu da uyarır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin dışında bazı kuvvetler de vardır. Bunların başında da basın gelir. Bir özgür medyaya ihtiyacımız var. Özgürce yazacak, özgürce ifade hürriyetini kullanabilecek bir medyaya ihtiyaç vardır. Ama bugün gördüğümüz kadarıyla zaman zaman RTÜK, zaman emniyet, zaman zaman yargı o alanı kısıtlamaya çalışıyor. Türkiye, dünya özgür basın sıralamasında 184 ülke arasında 154 sıralarında. Bu da Türkiye için ayıp. Basın özgür oldukça, yargı tarafsız oldukça ülkeye huzur gelir ülkeye refah gelir. Ben buradan Siirt’teki gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Vicdanlarını satmayan arkadaşlara selam olsun. Türkiye’de hakikaten objektif gazetecilik yapan gazetecilerin sayısı azalıyor, özellikle yerel medya da her geçen gün daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya. İnternet medyacılığına daha bir kanun çıkartamadılar. Burada da ciddi çelişkiler ciddi problemler var. Bu problemleri giderecek olan da hükümettir. Biz denetlemeye devam edeceğiz Gelecek Partisi olarak. Gelecek partisi adına, Sayın Ahmet Davutoğlu adına şahsım adına çok teşekkür ediyorum başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.

Etkinliğe, Gelecek Partisi İl Başkanvekili Fırat Sevgi, Merkez İlçe Başkanı Necat Acet, İl Kadın Kolları Başkanı Jiyan Özalp, Tillo İlçe Başkanı Ercan Celen, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Palan, İl Teşkilat Başkanı Mehmet Yücel katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN