Siirt Gazeteciler Cemiyeti Gazeteci Sinan Aygül'e yönelik saldırıyı kınadı

Gazeteci Sinan Aygül'ün Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğramasına yönelik Siirt Gazeteciler Cemiyeti yazılı açıklama yaptı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bitlis'in Tatvan Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve arazi satışları haberi yapan gazeteci Sinan Aygül, AK Partili Tatvan Belediyesi Başkanı Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğradı. Siirt Gazeteciler Cemiyeti, Aygül’e yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada; "Türkiye’de ve dünyada basın; demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlamayan kişi veya kişiler, halkın haber alma hakkını engellemek için gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırı gerçekleştiriyor.  
Bu ülkede herkesin haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı vardır. Bu demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek bu anlamda demokrasiye de engel olmak demektir.
Haberin kaynağı olan gazeteciler bir ülkede ne kadar özgürse o ülkenin geleceğine dair umutlar da o derece fazla olur. Biz umutlu yarınlar için daha gelişmiş demokratik bir toplum için gazetecilere yönelik her türlü psikolojik ve fiziki engellemelerin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Gazetecilerin hapisle ,şiddetle tehdit edildiği bir ortamda sağlıklı bir toplum inşa edilemez. Bu anlamda gazetecilerin görevini engellemek yerine hangi görüşten olursa olsun görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmalıyız. Gazetecilere yönelik her türlü baskı ve şiddete karşı çözümler acilen ortaya konulmalıdır. Onlara yönelik artık sıradanlaşan şiddet olaylarına karşı kesin çözümler üretilmeli gazetecilik mesleğine yakışan bir anlayış geliştirilmelidir. Bu anlayış geliştirilmeden gazetecilere yönelik baskı ve şiddet olaylarının bitmeyeceğini düşünüyoruz. En son Sinan AYGÜL’e yapılan çirkin saldırıları bunun bir örneği. Bizler Siirt Gazeteciler Cemiyeti olarak Sinan AYGÜL şahsında gazetecilere ve gazetecilik mesleğine karşı yapılan tüm baskı ve engellemelerin derhal kaldırılması gazetecilerin özgürce çalışabileceği bir ortamın hazırlanmasını talep ediyoruz.
Meslektaşımıza karşı gerçekleştirilen saldırı sadece onun şahsına değil gazetecilik mesleğine yapılmıştır. Dolayısıyla gazetecilere yapılan saldırıyı bizler düşünce özgürlüğüne, haber alma hakkına, demokrasiye yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Saldırıyı kınıyor, saldırganların derhal yakalanıp cezalandırılmasını talep ediyoruz."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN