Siirt Eski Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, Cezaevinde Tutuklu Babasının Tahliyesi İçin Annesiyle Birlikte Eylem Yaptı

Siirt'in eski Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya, yaşlı annesiyle birlikte 2008 yılında gözaltına alınıp yargılanan ve sonraki yıllarda tutuklanan babası Abdulalim Kaya'nın serbest bırakılması için eylem yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Güres Caddesinde yaşlı annesiyle birlikte oturma eylemi ve basın açıklaması yapan Kaya, Batman Cezaevinde tutuklu bulunan babasının yüzde 93 engelli raporu olduğunu ve ihtiyacını karşılayamayacak durumda yaşam mücadelesi verdiğini aktardı.

Babasının tahliyesini talep eden Kaya, şunları aktardı:

"Babam 2008 yılında Siirt'te gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinden sonra yapılan tutuksuz yargılamada babam aleyhine herhangi bir teşhis tanık veya kamera görüntüsü gibi somut delil olmamasına rağmen tutuksuz bir şekilde hapis cezası verildi. Babam ilerleyen yaşı nedeniyle Siirt dışında zorunlu bir yaşam sürmek zorunda kaldı. Tekrardan gözaltına alınıp tutuklandı. 12 yılda ağır hastalık ve ameliyatlar geçirdi. Babamın yaşadığı sağlık problemler nedeniyle Adli Tıp Kurumu 3 aylık rapor verdi. Çeşitli hastalıklarına ve yüzde 93 engelli raporuna rağmen halan içeride tutuluyor. Adalet Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere babam ve babam gibi tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını bekliyorum." Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN