Siirt dikkat! İsmini cehennem canavarından alıyor, 'Kerberos' sıcak hava dalgası geliyor

Dünya 'Kerberos' sıcak hava dalgası için alarma geçmiş durumda. İspanya'da zemin sıcaklıkları 60 derecelerde... İtalya'da 48.8 derece ölçülen sıcaklık yüzünden bir işçi hayatını kaybetti. Türkiye'de de rekor sıcaklıklar bekleniyor. Hafta sonuna doğru Siirt'te 41 derece sıcaklık öngörülüyor... İşte haberin tüm detayları!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

'El Nino' hava olayına bağlı olarak gelişen meteorolojik koşullar tüm dünyayı kıskacı altına almış durumda. Uzmanlar 'El Nino'nun etkisi olarak ekstrem hava olaylarının yaşanmasının çok normal olduğunu ifade ederken, tüm dünyadan rekor üzerine rekor sıcaklık haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak 'Kerberos' sıcak hava dalgası alarmı verildi. İtalya'da 10 şehirde kırmızı alarm verildi.

Türkiye'de de sıcaklıkların rekor seviyelerde seyretmesi bekleniyor.  

KERBEROS' SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Dünya 'Kerberos' sıcak hava dalgası alarmı verdi.

İtalyan Meteoroloji Derneği tarafından Dante'nin cehennem tasavvurunda görülen üç başlı canavarın adı olan 'Kerberos'un ismi sıcak hava dalgasına verildi. 'Kerberos' sıcak hava dalgasının ekstrem sıcaklıklar getirmesi bekleniyor.

İspanya, Fransa, Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye'nin birçok yerinde kavurucu sıcaklıklar ölçülüyor.

talya'da 48.8 dereceye çıkan hava sıcaklıkları yüzünden Roma, Bologna ve Floransa'nın da aralarında bulunduğu 10 şehir için kırmızı alarm verildi.

Salı günü İtalya'da 44 yaşındaki bir işçinin Milano yakınlarındaki Lodi kasabasında sıcaktan öldüğü açıklanmıştı.

Aşırı sıcak hava koşullarının hafta sonuna kadar devam etmesi beklenirken Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da sıcaklıkların 36 dereceye kadar ulaşabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Normal koşullarda Prag'daki sıcaklık ortalamaları Temmuz ayı için genelde 24 derecelerde seyretmekteydi.

İspanya'da da durum farksız. 45 dereceyi aşan sıcaklıklar gece saatlerinde bile 25 derecenin altına düşmedi. Copernicus Sentinel tarafından kaydedilen bir uydu görüntüsünde Extremadura bölgesindeki kara sıcaklığının Salı günü 60C'ye ulaştığı görüldü.

Sıcaklıkların Cuma günü zirve yapacağını düşünülürken, birçok meteoroloji birimi güney Avrupa'nın büyük bir bölümünde sıcaklıkların 45'li dereceler dolayında veya daha yüksek seviyelerde görülebileceğini söylüyor.

TÜRKİYE İÇİN DE DURUM AYNI...

'Kerberos' sıcak hava dalgası Avrupa'nın yanında bizi de oldukça olumsuz etkiliyor. Özellikle hafta başından bu yana sürekli artış eğiliminde olan sıcaklıkların hafta sonuna doğru tavan yapması bekleniyor.

Siirt'te hafta sonu itibariyle 41-42 derece seyredecek sıcak hava dalgası yeni hafta ile birlikte 38 ve 36 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

BAKAN KOCA'DAN SICAKLIK UYARISI GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sıcak çarpması ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpmasında yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz." dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN