SGK'ya borcu olanlar dikkat! Torba yasayla birlikte borçlara af geliyor

Yeni yıla girerken TBMM'ye sunulan torba yasanın içerisinde yer alan bir madde, SGK borcu bulunan vatandaşları mutlu etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan ve Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmek için bekletilen yeni torba yasada yer alan 80 maddenin içerisinde en dikkat çeken unsurlar 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaynaklı borçların affedilmesi oldu.

TBMM'ye getirilen torba yasada SGK borçlarına yönelik ibareler de yer alırken, bu maddelerin en dikkat çekeni ise GSS prim borçlarının affedilmesine yönelik kanun teklifi oldu.

TGRT'nin haberine göre; torba yasa teklifindeki 54. madde kapsamında GSS prim borçlularına af gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili madde için torba yasa teklifinde ise şunlar kaydedilmişti:

AYDAN AYA 402 LİRA BORÇ EKLENİYOR

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş ise konuya ilişkin, sigortası olmayan tüm vatandaşların GSS primi olarak her ay hanesinde 402 TL borç kaydedildiğini belirterek, “Genel Sağlık Sigortası borcu olan, daha önce yeşil kartlı diyebileceğimiz vatandaşlarımız herhangi bir işte çalışmadığından dolayı her ay hanesine 402 TL GSS primi bir de bunun gecikmiş bir şekilde gecikme zammı var.
Birikmiş büyük borçlar var. Ve Torba Kanunda bununla ilgili sürpriz bir madde var. 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, bu borçların faizleri ve gecikme cezalarından devlet tamamen vazgeçecek. Devlet artık primlerinin de aslını istemeyecek." ifadelerini kullandı.
İsa Karakaş, bu düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğuna da dikkat çekerek kapsamı ile ilgili olarak “1 Ocak 2024’e kadar tahakkuk etmiş olan borçların tamamı silinecek. Hem prim tutarı hem de gecikme cezaları tamamen silinecek.” ifadelerini kullandı.

Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN