Pervari İlçesi Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi Halkın Görüşüne Açıldı

SMS Yatırım Elektrik Üretim AŞ tarafından Dicle Havzası'nda, Siirt İli, Pervari İlçesi, Köprüçay Köyü sınırlarında bulunan Temizçeşme Dere üzerinde yapılması planlanan Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES), 10 gün boyunca halkın görüşüne açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in, Pervari İlçesine bağlı Köprüçay Köyü sınırlarında bulunan Temizçeşme Dere üzerinde Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi, 10 gün boyunca halkın görüşüne açıldı.

 

Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;İlimiz, Pervari İlçesi Temizçeşme Deresi üzerinde Sms Yatırım Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (7,100 MWm/6,852 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliğinin 14 Maddesi (1) nolu bendi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında İl Müdürlüğünde (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur." denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN