Orman ve kıyıların turizm yatırımcılarına açılmasına muhalefet red oyu vermemiş

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Diken'den AYŞEGÜL KASAP'ın haberine göre 17 Temmuz’da Meclis’ten geçen ‘Turizmi Teşvik Kanunu’ ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ oylamasına muhalefet partilerinden çoğu isimin katılmadığı ortaya çıktı. Kanun ile orman ve kıyıların turizme açılıyor. Muhalefet partileri kanunu sosyal medyada üst perdeden eleştirse de Meclis’teki açık oylama tutanaklarına göre kanuna karşı ret oyu verilmediği görülüyor.

CHP’nin önde gelen isimleri oylamaya katılmazken, İYİ Parti’den oylamaya katılan tüm isimler ‘kabul’ oyu verdi. HDP’den de birçok isim oylamaya katılmadı. Meclis’te dört sandalyesi bulunan İşçi Partisi’nden de oylamaya gidip ‘ret’ oyu veren kimse yok.

‘Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ 17 Temmuz’da Meclis’te 284 kabule karşı 50 ret  oyuyla geçmişti. Kanun 28 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Kanuna göre, kültür ve turizm gelişme bölgeleri dışında kalan orman arazileri ‘kamu yararı’ kapsamında turizm yatırımcılarına açılabilecek. Yatırıma açılacak bölgenin yeri ve sınırlarına ise tek bir isim karar verecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan. Belirlenen alanlardaki bütün devlet taşınmazları da turizm kapsamına alınabilecek.

Kanunun oylamasına ise CHP ve HDP’den birçok isim katılmadı. İYİ Parti’den birçok isim ise ‘kabul’ oyu verdi.

TBMM sayfasında yer alan açık oylama verilerine göre oylamaya katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanun Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra sosyal medyada şu mesajı paylaşmıştı:

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1421549035761061888?s=20

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN