Mülakat TBMM'de oylandı

Saadet Partisi, TBMM Genel Kurulu'nda personel istihdamında mülakatın kaldırılmasını teklif etti. Teklif, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce yaptığı konuşmada kaldırılacağını söylediği ancak daha sonra hatırlamakta güçlük çektiği "kamuda mülakat" konusu TBMM genel kurulunda oylandı.

Saadet Partisi'nin mülakatın kaldırılmasıyla ilgili önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

SP Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, oylamadan önce teklifin gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

"Derdimiz adalet, derdimiz gençlerimiz. Kayırmacı düzeninize isyan eden gençlerimiz. Mülakat zilletinin bataklığında boğulan çaresiz kalan, gelecek karamsarlığına kapılan gençlerimiz. Umudu yurt dışında aramak zorunda kalan gençlerimiz ve ne acıdır ki ülkesine gönül koyan gençlerimiz."

Şahin, mülakat sisteminin adaletsiz ve kayırmacı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu gençler bizim, bu gençler ülkemizin geleceği. Bu gençler cumhuriyetimizin yüzüncü yılını iki yüzüncü yılına taşıyacak gençler. Bu gençler sizden hiçbir şey istemiyorlar. Sadece adalet istiyorlar. Sizden torpil istemiyorlar, eşit şartlarda yarışmak istiyorlar. Torpili olanın değil hak edenin kazandığı bir sistem istiyorlar. Kayırmacı mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Cumhurbaşkanının Meclis öncesinde verdiği sözü tutmasını istiyorlar."

İsa Mesih Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde mülakat sisteminin kaldırılacağını vaat ettiğini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı "mülakat gibi mülakat yapacağız" açıklamasını da eleştirdi.

Şahin, "Hak eden kazansın, tek derdimiz bu. Devlete bir hakim savcı alınacaksa banane siyasi görüşünden. Ak Partili mi, Gelecek Partili mi? Bir hakimden ne isteriz? Liyakatı var mı, doğru, adil karar verecek mi? Bir hakimden adil karar vermesinden başka ne isteyebiliriz" dedi.

Saadet Partili Şahin, nitelikli insan kaynağının mülakatlarda elendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerimizin yurt dışına çıkışında aramalıyız beka sorununu, yoksa bir seçim kaybetmede aramamalıyız. Gençlerimizin yurt dışına gitmesinde beka sorunu aramıyorsanız bundan da utanmalısınız. Mülakatlar kaldırılmalıdır, kamuya personel istihdamında ve meslek içi yükselme ve nitelikli görevlere geçilmelerde mevcut bulunan mülakat sistemi kaldırılmalı yerine objektif kriterlere dayalı sınavlar getirilmelidir. Olması gereken budur. Sadece objektif kriterlere dayalı bir sınavdan bahsediyoruz."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN