Mışar Halkının Sorunları Meclis Sıralarında Gündeme Geldi!

Yeşil sol Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Mışar Ovası'nın sorunları meclis sıralarından gündeme getirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Meclis oturumunda gündem dışı söz hakkı alan Sarıtaş, Eruh İlçesine bağlı Mışar Ovası’nın yol ve köprü sorunlarını meclis sıralarından gündeme getirdi.

Mışar Halkının Sorunları Meclis Sıralarında Gündeme Geldi!

Sarıtaş konuşmasında, “Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Mışar ovasına bağlı köylere daha önce ulaşım Botan üzerindeki köprüden gerçekleştiriliyordu. Köprü Ilısu Barajı sularının yükselmesiyle sular altında kalınca bölgedeki köylere ulaşmak için tek seçenek Eruh üzerinden yapılan yolculuk oldu. Bozuk yollara rağmen daha önce bu bölgeye Siirt kent merkezinden yaklaşık 40 dakikada ulaşılıyorken köprü olmadığı için artık kime köylere ulaşmak için iki buçuk saate kadar yolculuk yapmak gerekiyor.” Dedi.

“Köylüler hem uzayan yolların hem de masraflı yolculuğun çilesini çekiyor” diyen Sarıtaş konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

İskele olarak belirtilen bölge hem yetersiz hem de amatörce. Sağlık bakanlığının izni olmadığı gerekçesiyle gelen ambulanslar karşıya geçemiyor. Hastalar buradan şahsi araçlarıyla karşıya geçip ambulanslara bindiriliyor. Yaklaşık 40 köyün etkilendiği bu bölgede Botan Köprüsünün yeniden en acil şekilde inşa edilmesi ve en temel haklardan olan ulaşım sorunun çözülmesi elzemdir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN