Milyonları İsyan Ettiren Karar: Bayram İkramiyesi O Emeklilere Ödenmeyecek

Ramazan ve Kurban Bayramı için emeklilere ödenen ikramiyeler, bu yıl mart ayında hesaplara yatırılmaya başlanacak. EYT düzenlemesi nedeniyle emekli sayısı her geçen gün artış gösterirken, yeni emekliler işlemlerini o tarihe kadar tamamlayamazlarsa ikramiye almaya hak kazanamayacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte 2023 yılında 2 milyona yakın kişi emeklilik işlemlerini tamamlarken, uygulamaya son anda eklenen 'kademeli prim sistemi' nedeniyle çok sayıda insanın emekli aylık işlemleri 2024 ve 2025 yılına ertelenmişti.

Milyona yakın vatandaşın 2024 yılı içerisinde emekli olması beklenirken, geçtiğimiz yıl 2 bin lira olarak ödenen ikramiye tutarlarının bu yıl hangi seviyelere çıkarılacağı kulislerden sızmaya başladı.

Hükümetin 31 Mart seçimleri öncesinde Ramazan Bayramı ikramiyelerini hesaplara yatırmasına kesin gözüyle bakılırken, seçim öncesi yapılacak ödemelerde emeklilerin oyunu alabilmek için kesenin ağzı açılacak.

Milyonları İsyan Ettiren Karar: Bayram İkramiyesi O Emeklilere Ödenmeyecek

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN TL Mİ 5 BİN TL Mİ OLACAK?

En düşük emekli maaşına seyyanen bir artış yapılması halinde emekli ikramiyelerinin yalnızca yüzde 50 oranında artırılacağı ve 3 bin TL'lik iki ikramiye ile 2024 yılının tamamlanacağı tahmin edilirken, seçim öncesinde herhangi bir zam yapılmaması halinde ikramiye tutarının tüm emekliler için 5 bin TL olması bekleniyor.

Buna karşın her geçen gün emekli sayısının artış göstermesi, ikramiyenin bütçe içerisindeki hesaplamalarını netleştirebilmek adına bazı kısıtlamalara gidilmesine neden olacak. İktidar, EYT'li sayısının artış göstermesi nedeniyle ikramiye tutarının büyümesinin önüne geçmek için ikramiye alma hakkını başvuru tarihi ile şartlandıracak.

BU EMEKLİLER İKRAMİYEDEN YARARLANAMAYACAK

Normal şartlar altında Nisan ayının ilk haftasında yapılacak başvuruların da emekli ikramiyesi hak sahibi olmak için yeterli olacağı düşünülürken, seçim nedeniyle ödeme takviminin öne çekilecek olması, son başvuru tarihini de 31 Mart olarak netleştirecek.

Bu tarihten sonra emeklilik başvuru yapmaya hak kazananlar, Ramazan Bayramı'nda ödenecek ikramiyeden yararlanamayacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN