Milli Eğitim Bakanı Tekin'den skandal açıklama: Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçelerinin görüşmeleri TBMM'de devam etti. Bütçe görüşmelerinde söz alan Milli Eğitim Bakanı Tekin, bakanlığının 10 tarikat ve cemaatle protokolü olduğunu açıkladı. Bakan Tekin, tarikat ve cemaatlerin 'çocukları dağa çıkmasını engellediği' iddia ederek, 'Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesine ilişkin söz aldı.

Skandal ifadelerde bulunan Bakan Tekin Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10’unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıkladı.

Tekin, “Çok hoşunuza gidecek bir şey daha söyleyeceğim.” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bakın, Milli Eğitim Bakanlığı şu anda, 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK’larla. 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içinde sizin ‘tarikat cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan bunun için rahatsızsınız. Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buradan devam edeceğim.”

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN