Migren Ağrısı Nasıl Geçer? Siirt Özel Hayat Hastanesi Nöroloji Uzmanı Öncel Açıkladı!

Sıkça karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi olan Migren nasıl geçer, nasıl tedavi edilir? İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Özel Hayat Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Osman Öncel, Migren rahatsızlığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Artı Siirt Haber Ajansı Muhabirine anlattı.

İki çeşit migrenin olduğunu belirten Öncel, “Migren genellikle auralı ve aurasız migren olarak iki tipi vardır. En sık gördüğümüz migren çeşidi ise aurasız migrendir.” dedi.

En çok görülen migren türü ise aurasız migrendir.” diyen Öncel, "Kadınlarda görülen migren erkeklerden daha fazla görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Migrenin nasıl başladığına dair bilgiler veren Öncel, şu ifadeleri kullandı:

“Migren yarım baş ağrısı şeklinde başlar sonrasında başın iki tarafında da olabilir ama bizim en çok gördüğümüz başımızın yarısında olan ağrıdır.”

Migrene etki eden faktörleri sıralayan Öncel, “Baş ağrısına etki eden faktörler, ışıktan rahatsızlık duyma, aşırı sesten rahatsızlık duyma, yoğun fiziksel aktivite, uykusuzluk ve bunun dışında yediğimiz bazı gıdılar da migrenin oluşmasını tetiklediğini biliyoruz. Öte yandan kadınlarda, aylık regl dönemleri migreni tetikleyen bir başka unsur olduğunu söyleyebiliriz.” Açıklamasında bulundu.

Migren Ağrısı Nasıl Geçer? Siirt Özel Hayat Hastanesi Nöroloji Uzmanı Öncel Açıkladı!

Migrenin tedavisinde alternatif tıptan da yararlanıldığını belirten Öncel, “Tedavi bir yöntemi geniş bir alan kaplamakta, öncelikle medikal tedavi öneriliyor. Bu medikal tedavi de migreni önleyen, baş ağrısı sırasında önerilen ve bazı hastaların dikkat etmesi gereken noktalar bu tedavinin ayaklarını oluşturuyor. Bunun dışında alternatif tıp diye tanımladığımız, akupunktur, hacamat, botoks  uygulanabilir. Son iki yıldır tıp dünyasında ileri seviyede olan migren aşısı, yapılabilir.” Dedi.

Hastaların dikkat etmesi gereken noktalara dikkat çeken Öncel son olarak şunları söyledi:

“Özellikle uykuya çok önem veriyoruz, beslenmenin düzenli ve sağlıklı bir şekilde olması lazım”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN