Mevlid Kandili ne zaman 2023? Mevlid Kandili nedir, önemi ne? Diyanet kandil günlerini duyurdu... İşte Mevlid Kandili tarihi!

Mevlid Kandili tarihi 2023 yaklaşıyor. İslam dünyasında büyük önem verilen günlerden olan Mevlid Kandili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olarak idrak edilecek. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve gecelerinden biri. Diyanet'in 2023 dini günler takvimi ile Mevlid Kandili tarihi belli oldu. Peki, Mevlis Kandili ne zaman, hangi gün? Mevlid Kandili nedir, önemi ne? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Mevlid Kandili ne zaman, sorusu Diyanet'in 2023 dini günler takvimi ile yanıt buldu. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayında idrak edilecek olan Mevlid Kandili eylül ayında gerçekleşecek. İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alan bu manevi günde milyonlarca Müslüman camileri dolduracak. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren bu manevi gün rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. İşte, Mevlid Kandili tarihi ve konu hakkında bilgiler.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili bu sene 26 Eylül 2023 Salı günü gerçekleşecek.

Yılın son kandili Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor.

Mevlid Kandili ne zaman 2023? Mevlid Kandili nedir, önemi ne? Diyanet kandil günlerini duyurdu... İşte Mevlid Kandili tarihi!

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN