Meral Akşener: 'HDP milletvekilleri yerinde olsam istifa ederdim'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fezlekelerle ilgili konuşan Akşener, HDP'li milletvekillerinin yerinde olsam istifa ederdim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk Televizyonunda gazeteciler Muharrem Sarıkaya, Kübra Par ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ismiyle kendisinin ismine yer verdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajını değerlendiren Akşener, “Arkadaşlarım, İmamoğlu’nun söyleminde ikimizin isminin aynı yerde geçmesinden rahatsızlar. İmamoğlu Millet İttifakının belediye başkanı aynı zamanda CHP mensubu. CHP mensubu olarak siyasi davranış tutum olarak vesaire oranın sorumluluğu ama İstanbul’a hizmet konusunda bizim de ortak sorumluluk alanımızı oluşturuyor” diye konuştu.

Fezlekelerle ilgili konuşan Akşener, “Ben HDP milletvekillerinden biri olsaydım, o milletvekillerinden olsaydım arkadaşlarımı toplar hadi istifa ediyoruz derdim. Çünkü istifalar Meclis’te oylanır, bakalım Cumhur İttifakı o istifaları getirip oylar mı?” dedi.

24 Haziran seçimlerini hatırlatıp Millet İttifakından bahseden Akşener, “Biz bir ittifak yaptık. 24 Haziran’daki ittifakta Saadet Partisi, Demokrat Parti, CHP vardı. HDP’nin bizimle ilgili Iğdır ve Ahlat’la ilgili biz aday çıkarmadık. Bir pazarlık da yapmadık. Bizim adaylarımızın bulunduğu yerde aday çıkardı biz buna bir şey demedik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN