Mehmet Şimşek'in TOBB'daki görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı: Çok zorlanacaksınız!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TOBB'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Bakan Şimşek'ın TOBB'da oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda '2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok' dediği belirtildi. Şimşek'in seçimden sonra kimsenin kendisine kredi veya finansal kolaylık için gelmesini istemediğini söylediği ayrıca zam taleplerine karşı durduğu için 'kötü adam' ilan edildiği kaydedildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

10 Haber’den Erdal Sağlam’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonunda TOBB’da 365 oda ve borsa başkanıyla yaptığı toplantıda “2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok” dedi.

‘BİR SÜRE YENİ YATIRIM OLMAYACAK’

Habere göre; oda ve borsa başkanları, Mehmet Şimşek’le bir araya geldi ve sorunlarını özet olarak bakana anlattı. Bakan Şimşek de “neden enflasyonla mücadele edilmesinin şart olduğu” konusunda oda başkanlarına bir sunum yaptı. Şimşek yapılan yanlışlardan genel olarak söz edip bir an önce enflasyonu tek haneye indirmek gerektiğini, aksi halde ülke ekonomisi ve özel sektörün karşılaşacağı sorunları, fakirleşme tehlikesini, artık büyümenin çok zora gireceğini anlattı. 

Toplantı hakkında bilgi aldığımız oda başkanları “Adam çok kararlı, haklı da… Enflasyonu kesinlikle yenmek gerekiyor ve başka çare olmadığını açıkça görüyoruz” dedi. Bakan Şimşek “Otoyoldu, havaalanıydı böyle yatırımları yeterince yaptık, bir süre yeni yatırım olmayacak. Sadece altyapı yatırımı olarak organize sanayi bölgelerini limanlara bağlamak için planlanan demiryolu hatlarını yapacağız” diye konuştu.

‘ÖTV VE KDV’Yİ BANA BIRAKIN’

Servet vergisi gibi seçimden sonra geleceği söylenen radikal vergi düzenlemeleri hakkında “kesinlikle öyle şeyler yok” diyen Bakan Şimşek ÖTV ve KDV konusundaki sorulara ise “ÖTV ve KDV’yi bana bırakın” yanıtını verdi. Toplantıya katılan başkanlar bakanın “ÖTV ve KDV’de genel bir artış olmayacak” sözünü hatırlatarak “herhalde mal bazında bu vergilerde bir düzenleme olacak” yorumunu yaptı.

Bu arada vergide kayıt dışının kayda alınmasına büyük önem vereceklerini, vergi kaybını önleyeceklerini kaydeden Bakan Şimşek bu konudaki çalışmalarına da değinip “MASAK artık sizlerin de tüm hesaplarını görüyor” dedi. Şimşek kurlar hakkındaki söylentilere “Ben anlamıyorum niye hâlâ altın veya döviz alınıyor, halbuki açıkça da söyledik; TL bu süreçte değerlenecek” yanıtını verdi.

‘BEN KÖTÜ ADAM OLMAYA RAZIYIM’

Seçim nedeniyle herkesin bir şeyler istediğini söyleyen Şimşek seçimden sonra kimsenin kendisine kredi için, finansal kolaylık için, yani para istemek için gelmesini istemediğini belirterek “Zorlanacaksınız, zaten bunu size açıkça söylüyorum ama benden bir şey istemeyin” dedi.

Taleplere karşı durduğu için kendisinin “kötü adam” olduğunu kaydeden Şimşek “Ben kötü adam olmaya razıyım, Kabinedeki arkadaşlar da beni böyle görüyor. Ama bunu yapmak zorundayız, kötü adam olmaya devam etmek zorundayım” ifadelerini kullandı.

Kredi faiz oranlarının önümüzdeki dönem yüksek olacağını, büyümede sıkıntılar yaşanacağını anlatan Şimşek özellikle 2024 yılının zor geçeceğini, işlerin rayına girmesiyle birlikte 2025 yılından itibaren rahatlatmaya başlayacaklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN