Kurtalan Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi Kuruluyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi  Uz. Dr. Vehbi YAĞIZ," palyatif bakım merkezini aslında 2 yıl önce açmayı planlamıştık, ancak pandemi nedeniyle bu hizmeti ertelemek zorunda kalmıştık. Palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikayetlerin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesini  amaçladıklarını belirtti. 

Yağız, “Açılacak merkezde uzman hekim, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, hemşireler ve diğer personel görev yapacaktır. İhtiyaç halinde diğer uzman hekimler de katkı sağlayacaktır." dedi.

Başhekim Yağız açıklamasının devamında ise şunlara değindi:

"Merkezimizde,  sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış evde bakım hastalarına hizmet vereceğiz. İlçemizde ilk defa açılacak olan palyatif bakım merkezi, bu alandaki büyük eksikliğimizi gidermiş olacaktır. Yoğun girişimlerimizle inşallah en kısa zamanda merkezimizi açacağımıza inanıyoruz.’’ dedi."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN