Komşu illerimizde ev baskınları: En az 43 kişi gözaltında

Bitlis ve Van'da yapılan ev baskınlarında aralarında yaşlı ve hastaların da olduğu en az 43 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada gizlilik kararı olduğu ve 24 saat avukat görüş yasağı bulunduğu öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bitlis'in Hizan ve Tatvan ilçe merkezleri ile köylerinde bugün çok sayıda eve baskın düzenlendi. 'Terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütüne yardım etmek" suçlamalarıyla yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskın öncesi köyler askerler tarafından ablukaya alındı. Sonrasında ise birçok eve baskın düzenlendiği belirtildi.

Van'ın merkeze bağlı Gevaş ve İpekyolu ilçelerinde de Bitlis'teki soruşturma kapsamında birçok eve baskın düzenlendi. Soruşturmada gizlilik kararı olduğu ve 24 saat avukat görüş yasağı bulunduğu öğrenildi. Her iki operasyonda en 43 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında yaşlı ve hasta birçok kişi de bulunuyor. Gözaltına alınanların Bitlis'e götürüleceği belirtiliyor. Bazı kişilerin gözaltı sırasında şiddete uğradığı, evlerin kapı ve pencerelerinin kırıldığı iddia edildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN