İYİ Parti Bölge İstişare Toplantısı Siirt'te Yapıldı

İYİ Parti bölge istişare toplantısı Siirt'te yapıldı. Toplantı nedeniyle teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı İstanbul milletvekili Buğra  Kavuncu ile Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da yer aldığı bir heyet  Siirt'e geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Heyet ilk olarak partinin onarımı devam eden yeni il binasını ziyaret etti.

Daha sonra Tillo Caddesindeki esnaf ve  vatandaşlarla görüşen heyet bu görüşmenin ardından toplantıya katıldı.

Kavuncu, bir restoranda düzenlenen “İYİ Parti Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada,  genel başkan yardımcıları ile birlikte ülkemizin dört bir yanında parti yetkililerinin teşkilat ve halkla bir araya geldiğini açıkladı.

31 Mart’ta önemli bir seçime gidileceğini belirten Kavuncu, “Türkiye’de yapılan referandumun ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girdi. Bunun değişmesi gerektiğini hep söyledik. Bu yapı, ittifakları da mecburi kılıyor. dedi.

Kavuncu, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde,  Millet ittifakı içerisinde yer aldıklarını belirterek bu ittifaktan istedikleri neticeye ulaşamadıklarını bu nedenle ittifak içerisinde yer atmayacaklarını ifade etti.

İYİ Parti olarak yerel seçimlerde her il ve ilçede kendi adaylarını çıkarma kararı aldıklarını söyleyen Kavuncu, “Parti olarak hür ve müstakil bir şekilde hareket etme kararı aldık. Bu da beraberinde ciddi bir çabayı, özveriyi, fedakarlığı getiriyor. Aslında partimizin kuruluş dönemindeki ana yaklaşımı da buydu. Bugün de bu kararı aldık. Adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz. Şubat ayına kadar bütün adaylarımızı açıklayarak seçim çalışmalarını hızlandıracağız.” Dedi.

Eski bakan Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Hükümetin emeklilere yönelik politikasını da eleştiren Fakıbaba, en düşük emekli maaşının on bine çıkarılmasına karşın en düşük ev kirasının da bu rakama ulaştığını ve emeklilerin çok zor durumda olduğunu belirtti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN