İslam Memiş'ten rekor üzerine rekor!… Altın fiyatları ortalığı karıştıracak, işte tarihleriyle altın piyasası!

Altın piyasasında yaşanan yükselişler vatandaşların gündemi yakından takip etmesine yol açıyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı olan İslam Memiş son dönemlerde vatandaşların dikkatini çekiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Altın fiyatlarında yaşanacak artışların rekora doğru gideceğini belirten Memiş, tarihlere dikkat çekti. Ons ve gram altın fiyatları hakkında yaptığı açıklamalar ile yatırımcıların gözlerini üzerine çevirdi. Altın fiyatlarındaki hareketliliğin nasıl seyredeceğini şaşırtıcı bir şekilde yorumladı.

Ons Altın Düştü

Beklenenden daha erken gelen faiz indirimleri uygulamaları hayal kırıklığına yol açtı. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşler, yatırımcıları endişelendirdi. Ons altın 2.000 Dolar seviyelerinde geerken, gram altında 1.950 TL’nin üzerine çıktı. Analistler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda erken alımların arttığı ortaya çıktı. Fed, İngiltere Merkez Bankası ve ECB tarafından uygulanacak faiz indirimlerinin çok fazla olacağı beklentileri ortaya çıktığından beri piyasalar normalden fazla fiyatlandırma yaptı.

Yaşanan kafa karışıklıkları karşısında İslam Memiş açıklamalarını geciktirmedi. Son yıllarda yaşanan enflasyon oranları ve büyük gerilimler gibi belirsizlikler ile karşılaşılırken altın fiyatlarının baskılandığı sözleri arasında. Yaşanılan bütün durumlara rağmen altın fiyatlarının değerinin üzerinde olmadığını da belirtti.

Gram Altın İçin Amaçlar Ortaya Çıktı

Ons altında yaşanan değişikliklerin sonucunda beklentilerin 2.350 Dolar seviyelerinde olacağını söyledi. Memiş sözlerine altında herhangi bir köpük olmadığını ve değer kazanan bir altın fiyatı ile karşı karşıya kalındığını ekledi. Altın fiyatlarının yükseleceği beklenirken, alım fırsatlarının doğduğunu da belirtti. Geçmiş dönemlere kıyasla yüksek olarak değerlendirilse de önümüzdeki altın piyasası dönemleri için altının şu an çok da yüksek olmadığı söylenebilir.

Güncel fiyatlara bakıldığında gram altın 1.955,81 TL olurken ons altın 2.029,48 Dolar. Çeyrek altın 3.333 TL fiyata yükselirken, Cumhuriyet altını da 13.627 TL olarak piyasalarda yer alıyor. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişlerin sadece faiz politikalarından kaynaklanmadığını, merkez bankalarının altın talebini devam ettirmesi ve jeopolitik gerilimlerin bulunması da etkenler arasında yer alıyor sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN