İş görüşmesine gideceklere 1650 TL nakit yardım! Kimse bilmiyor, yılda üç kez veriliyor!

İş görüşmesine gitmeden önce yol, yemek, bakım ihtiyaçları cep yakıyor. Her iş görüşmesinden önce hazırlık yapan kişiler, işsiz olduğu dönemde yaptığı masraflar nedeniyle zorlanabiliyor. Pek bilinmese de iş arama sürecinde vatandaşlara 1650 TL yardım yapılıyor. 'İşe Yönlendirme Yardımı' olarak adlandırılan yardım yılda üç kez veriliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

18-55 yaş arasındaki kişilerin faydalanabildiği İşe Yönlendirme Yardımı ile iş görüşmesine gidecek vatandaşlar 1650 TL yardım alabiliyor. Nakit yardım yılda üç kez ödeniyor. Asgari ücrete bağlı olarak yapılan hesap yeni yılda değişecek.

SYDV TARAFINDAN VERİLİYOR

Çalışabilir durumdaki 18-55 yaş arasındaki kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı aracılığıyla başvuru yapabilecek.

İş görüşmesine giderken yol parası, tıraş ücreti gibi masraflar zorlayıcı olabiliyor. İşe Yönlendirme Yardımı’ndan sosyal yardım alan kişiler faydalanabiliyor.

Yardımı almak için, başvuru yapan kişinin bilgisinin İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne bildirilmesi gerekiyor.

Başvuru yapan ihtiyaç sahipleri, sonraki 30 gün içerisinde ikametgahının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edebilecek.

Yılda en fazla üç defa verilen yardımın tutarı tek seferde 550 TL’dir. Yılda üç kez bu yardım alındığı takdirde miktar 1650 TL’ye çıkacak.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI DA VAR

İşe Başlama Yardımı, işe yerleşenlere bir defaya mahsus verilen bir yardım türü oluyor. Aylık brüt asgari ücretin 1/3 ü kadar ödeme yapılıyor.

İşe başlayan kişinin SGK kaydı yapıldıktan sonra, 60 gün içerisinde SYDV’lere müracaat edilmesi gerekiyor. Böylelikle işe başlama yardımı alınabiliyor.

İşe başladıktan sonra bir yıl süreyle Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) yardımları kesilmeyecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN