İngiltere'den Türkiye'ye geldi, dişçi maliyetinin 5'te 1'ini ödedi

55 yaşındaki Marion Parks, İngiltere'de özel bir kliniğin teklif ettiği fiyatın beşte birini ödeyerek Türkiye'de dişlerini yaptırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Reuters haber ajansı, diş tedavisi için İngiltere'den Türkiye'ye gelen 55 yaşındaki Marion Parks ile konuştu. Ucuz diş tedavisi için her yıl yurt dışına giden binlerce İngilizden biri olan Parks, İngiltere'de özel bir kliniğin teklif ettiği fiyatın beşte birini ödeyerek Türkiye'de tedavi oldu.

33 BİN TL ÖDEDİ

Parks, tedaviyi İngiltere'de yaptırsa 5000 pound (yaklaşık 181 bin TL) ödemesi gerektiğini, Türkiye'de ise bunu sadece 923 pound'a (yaklaşık 33 bin TL) yaptırdığını söyledi. Reuters'ın aktardığına göre Parks, İngiltere'den Türkiye'ye gelmek için ise 200 pound'a (yaklaşık 7 bin 300 TL) uçak bileti aldı. Türkiye'de sağlık turizmi yapan şirketlerle görüşen Reuters, ilginin giderek arttığını ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle bunun daha da artmasının beklendiğini aktardı. 

KAYITLI HEKİM SAYISI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) kayıtlı diş hekimi sayısının son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğu ülkede, milyonlarca insan randevu alamıyor. Geçtiğimiz aylarda konuya ilişkin açıklama yapan İngiliz Diş Hekimleri Birliği (BDA), iş gücünün 2012-13'ten bu yana görülmemiş bir seviyeye gerilediğini gösteren rakamları yayınlayarak NHS'den diş hekimi göçü konusunda uyarıda bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN