HDP ve Yeşil Sol Parti Siirt İl Yönetimi, Siirt ve 20 İlde Yapılan Ev Baskınlarını Basın Açıklamasıyla Kınadı

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti Siirt İl Yönetimleri, Siirt ve 20 İlde yapılan ev baskınlarını düzenlenen basın açıklamasıyla sert bir şekilde kınadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HDP ve Yeşil Sol Parti Siirt İl yönetimi, Siirt ve 20 İlde yapılan ev baskınlarını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

HDP Siirt İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, HDP ve Yeşil Sol Parti Siirt il yönetimi ve Siirt mlletvekili adayları katıldı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, "AKP'nin korkusu var, bu operasyonlar seçim operasyonudur." dedi.

Taş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi bu sabah Amed merkezli 20 ilimizde siyasi soykırım operasyonu yapıldı. Gözaltına alınanların sayısı 150'yi bulmuş durumda. Tabiki bu gözaltına alınanların arasında basın mensupları, üyelerimiz, sendika üyeleri ve AKP sistemine muhalif birçok kişi gözaltına alındı. AKP'nin korkusu var, bu operasyonlar seçim operasyonudur. Bu onların gidişiniin gerçekliğini gösteriyor.bu operasyonlar bizlere tek bir adım attıramaz. Halkımıza, basına ve arkadaşlarımıza yapılan bu operasyonu kınıyoruz. Buradan şunu söylüyoruz hiç bir operasyonunu, hiçbir tutuklamanız bizlerin önüne engel olamayacaktır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN