HDP'li vekillerin de aralarında bulunduğu grup, Taksim'de TSK'nın operasyonlarına karşı yürüdü: 121 kişi gözaltına alındı

Taksim'de HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, TSK tarafından terör örgütüne yönelik yürütülen askeri operasyonlara karşı Taksim'de yürüyüş düzenledi. Polis, 121 kişiyi gözaltına aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP'nin sosyal medya hesapları üzerinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik yürütülen askeri operasyonlara ilişkin saat 15.00'de basın açıklaması ve yürüyüş yapılacağının duyurulmasının ardından, aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup Taksim ve Tünel Meydanı'nda bir araya gelmek istedi.

Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle açıklama ve yürüyüşe engel oldu. Polisin uyarılarına rağmen yürüyüş yapmak isteyen gruptan 121 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKKKCK Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlara karşı HDP tarafından, Beyoğlu ilçemizde 'izinsiz toplanma ve yürüyüş' çağrıları üzerine Beyoğlu Kaymakamlığı'nca 'kanuna aykırı toplanma ve yürüyüşün yasaklanmasına' karar verilmiştir. Kaymakamlıkça alınan karara riayet etmeyen; İstiklal Caddesi, Tünel Meydan ve ara sokaklarda toplanarak izinsiz yürüyüş yapmak isteyen 121 şahıs, güvenlik görevlilerimizce yakalanmıştır. denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN