Hayvanseverler Ayakta! Sokak Köpeklerini Avlıyorlar

Son aylarda sokak köpeklerine ilişkin tartışmalar en şiddetli şekilde devam ediyor. Bu tartışmaların sonucunda ortaya çıkan Havrita isimli internet sitesine ilişkin skandal bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bugün itibariyle sosyal medya platformu Twitter'da gündeme gelen bir konu vatandaşların ilgisini çekti. Son zamanlarda ülkemizde tartışmalara neden olan başı boş köpek sorunu hala devam ediyor. Bazı vatandaşlar sokak köpeklerinin toplanmasını ve uyutulmasını isterken hayvan severler bu ifadelere tepki göstererek her canlının yaşam hakkı olduğunu ifade etmeye devam ediyor.

Sokak köpeklerinden korunmak istediğini belirten vatandaşların kullandığı bir internet sitesi popüler olmuştu. Havrita isimli internet sitesini kullanan insanların köpekleri zehirlediği iddia edildi. Peki Havrita nedir? #havritakapatılsın etiketi sosyal medyada neden gündem oldu? İşte yanıtlar...

HAVRİTA NEDİR?

Başıboş köpek saldırısına uğrayan veya sokak köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşların konum bilgisi ve fotoğraf paylaşabilecekleri bir site olarak kurulan Havrita bir süredir çok kullanılan bir site olarak karşımıza çıkıyor.

Vatandaşlar bu siteye çeşitli bilgiler ekleyerek sokak köpeklerinin tam olarak konumlarını belirlemeyi hedefliyor. Yani bu internet sitesi bir nevi sokak köpeği belirleme uygulaması olarak kullanılıyor.

HAVRİTAKAPATILSIN ETİKETİ GÜNDEM OLDU

Sosyal medya platformu Twitter üzerinde #havritakapatılsın etiketi bugün itibariyle en çok konuşulan konular arasında yer almaya başladı. Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği yapmış olduğu açıklama ile sokak köpeklerinin bu site ile tespit edildiğini ve ardından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti. Bu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte binlerce kullanıcı tepki gösterdi ve söz konusu internet sitesinin kapatılması için kamuoyu oluşturdu.

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği'nin sosyal medya hesabı olan Paw Guards | Pati Koruyucuları isimli hesaptan paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Havrita denilen uygulamada yerlerini işaretliyorlar, ertesi gün zehirliyorlar. Türkiye'nin vicdanını yitirmemiş tüm insanlarına sesleniyoruz. Destek verin, paylaşın, canlarımız ölüyor. Savcılara sesimizi duyurun #HavritaKapatılsın"

"Bu uygulamanın kapatılması için hukuki başvurularımızı günler öncesinden yaptık. Herkesin bu görüntülere sebep olan “Havrita” yı duyması, savcıların harakete geçmesi için paylaşım desteği istiyoruz. Lütfen vicdanını yitirmemiş herkes paylaşsın. #HavritaKapatılsın"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN